Obed

Zapekané kuracie mäso so šampiňónmi a smotanou

Zapekané kuracie mäso so šampiňónmi a smotanou

Zapekané kuracie mäso so šampiňónmi a smotanou je opäť skvelý a jednoduchý recept. Ak chcete doma u muža, alebo u priateľa skutočne zabodovať tak isto vyskúšajte tento recept. Samozrejme aj keď sú tam šampiňóny tak si na tomto jedla radi pochutia aj moje malé deti. V tomto recepte to nie je problém.

 

K zapekanému kuraciemu mäso so šapiňomni a smotanou budeme potrebovať tieto ingrediencie:

  • kuracie prsia (5,6 plátkov)
  • 200 gramov ma hrubo nastréhaného syru (tehla),
  • maslo ( 2 lyžice PL),
  • šlahačkovu smotanu (1 kus),
  • šampiňóny (1 konzerva),
  • 4 až 6 plátkov šunky,
  • 1 lyžička nesoldíku (bylinky – nemusíte ak nemáte),
  • olivový olej,
  • kuchynská soľ,
  • čierne korenie,
  • mletá červená paprika.

 

Zapekané kuracie mäso so šampiňónmi a smotanou

Ako si kuracie prsia dobre umyjeme v tečúcej vode. Počkáme než nám z nich stačie vody alebo ich od nej otrepeme. Kuracie prsia zľahka naklepeme, môžeme na to použiť aj druhú stranu noža.
Následne dáme olivový olej na ktorej opečime naše kuracie prsia, ktoré vopred osolíme okoreníme. Na tera nepridávajte červené korenie aby nám nezhorklo. Použijte len čierne korenie a soľ.

Rýchlo opečte kuracie prsia a olivovom oleji.
Pripravte si zapekaciu misu aleno jasné sklo do ktorého poukladate opečené mäso. Na náš každý plátok kuracieho mäso položte plátky šunky. Na šunku dajte kúsky šapmiňonov a potom na vrch nastrúhaný syr na hrubo.

Následne to celé polejte (nastriekajte) šľahačkou a na vech pokuladajte plátky masla. Následne keď sme všetko spravili tak misu prykrijeme teda zatvoríme.
Kuracie prsia pečieme približne 15 minút pri teplote 200 stupňov celzia.

Takto priravené zapekané kuracie mäso so šampiňónmi a smotanou podávame s ryžou alebo pečenými zemiakmi. Nezabudnite si jedlo osoliť podľa vašej chuti. No a chutné a rýchle jedlo je na svete za pár minút v kuchyni.

 

Náš tip: Zapekané kuracie mäso so šampiňónmi a smotanou

Pri podávani si môžete dať trochy cintónovej šťavy na ryžu alebo trošku len na mäso. Je to zvláštne ale mne a mojej rodine to veľmi chutí.

 

Vyskúšajte tiež:

Buchty na pare s jahodami

 

 

Môžete vyskúšať aj tento video recept.

Zapekané kuracie mäso so šampiňónmi a smotanou

Zapekané kuracie mäso so šampiňónmi a smotanou

Zapekané kuracie mäso so šampiňónmi a smotanou Zapekané kuracie mäso so šampiňónmi a smotanou Vytlačiť
Porcie: 6 Čas na prípravu: Čas varenia:
Nutričné hodnoty 124 Kalórií 4 gramy fat
Hodnotenie: 5.0/5
( 1 Hlasovali )

ZLOŽENIE

  • kuracie prsia (5,6 plátkov)
  • 200 gramov ma hrubo nastréhaného syru (tehla)
  • maslo ( 2 lyžice PL)
  • šlahačkovu smotanu (1 kus)
  • šampiňóny (1 konzerva)
  • 4 až 6 plátkov šunky
  • 1 lyžička nesoldíku
  • olivový olej
  • kuchynská soľ
  • čierne korenie

Related posts

Špenátová polievka s vajcom

Babička

Hovädzí vývar s mäsom, hráškom a ryžou

Babička

Pečeňová polievka

Babička

Leave a Comment

Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke v rámci GDPR.

Enable Notifications.    Ok No thanks