Dostatok vitamínu C je pre každé ľudské telo veľmi potrebný a práve kyslá kapusta ho má dostatok. Dnes vám predstavíme recept, práve s kyslou kapustou ako tip na výborný obedík.
Údené kuracie stehná na kyslej kapuste
Na mäsko:
- 3 väčšie kuracie stehná zaúdené
- 3 väčšie cibule
- 30g cesnaku
- 1dcl vody
- Čierne korenie
- Soľ
- Štipku červenej papriky
Na kapustu:
- 300g kyslej kapusty
- Lyžica rasce
- Lyžica červenej papriky
- 100ml vody
- Malá kocka masla
Údené kuracie stehná na kyslej kapuste
Postup prípravy mäska:
- Kuracie stehná nadrežeme do hĺbky dvoch až troch milimetrov
- Cesnak pripravíme a prelisujeme. Nanesieme ho na mäsko tak, aby sa dostal všade, do všetkých záhybov mäska, najmä tam, kde sme predtým zarezali.
- Pripravíme si zapekaciu panvicu a jej spodok vystelieme mesiačikmi z jednej cibule.
- Položíme kuracie stehná. Podlejeme vodou a zasypeme zvyšnou cibuľou.
- Mäsko zakryjeme alobalom a pečieme pri 180-tich stupňoch. Pri posledných desiatich minútach pečenia mäsko odkryjeme. Dopekáme do zlatista pri 200 stupňoch, aby boli stehná chrumkavé.
Postup prípravy prílohy – kyslej kapusty:
- Maslo dáme roztopiť. Pridáme kyslú kapustu a chvíľku opražíme do zlatista.
- Pridáme vodu, rascu, červenú papriku, môžete dosoliť a dokoreniť podľa chuti, ale nemusíte. Necháme kapustu variť do mäkka.
- Ak je kapusta mäkká, môžeme podávať.
Prajeme dobrú chuť.

POSTUP
Na mäso:
- 3 kuracie stehná zaúdené
- 3 cibule
- 30g cesnaku
- 1dcl vody
- Čierne korenie
- Soľ
- Štipku červenej papriky
Na kapustu:
- 300g kyslej kapusty
- Lyžica rasce
- Lyžica červenej papriky
- 100ml vody
- Malá kocka masla