Obed

Talianska paradajková polievka

Talianska paradajková polievka

Pripravte si trocha Talianska u vás doma s našou paradajkovou polievkou. Talianské polievky patria medzi jedné z najjednoduchších na prípravu a predsa sú veľmi chutné. Talianska paradajková polievka podľa môjho receptu.

Budeme potrebovať: (2 porcie)

  • konzerva paradajok,
  • 70 ml oleja (olivový),
  • strúčiky cesnaku 4 ks
  • 1 ks červenej cibuli,
  • 1 ČL oregana,
  • čerstvú bazalku,
  • kuchynskú soľ,
  • koreniny.

 

Talianska paradajková polievka

Ukážem vám ako ja pripravujem talianskú pradajkovú polievku a ako by ste ju mali pripravovať aj vy. Je chutná, výdatná a a jednoduchá. Tak poďme na to.

Tak ako vä vačšíne talinaksých jedál si na prudkom ohni v hrnci alebo vo väčšej panvici pripravíme cibuľu do zlatista. Pridáme aj cesnak, tak ako pravý taliani.

 

Potom čo sa nám cibuľa pripravila, tak ju osolíme, okoreníme pridáme sušené oregano a konzervu posekaných paradajok. Počkám tak 3 minútky nech to zovrie. Nechám hrniec odstáť mimo plameňa nech nám polievka trcoha vychladne.

Pri podávaní do taniera nakrájam čerstvú bazalku, len ta troška na vrch. Ak nemám bazalku tak dám štipku susšeného oregana.

 

Môj tip:

Do taniera dám trocha smotany a opražím kúsky chlebíku, tak ako uvidíte na obrázku.

 

Takto jednoduchá je táto polievka. prakticky k nej nič nepotrebujete a pripravíte ju za 15 minút. Čo poviete je to jednoduché? Ja si myslím, že áno a preto neváhajte a nechajte nám pod týmto receptíkom komentár. Všetky si osobne prečítam. Dobrú chuť.
A ako sa hvorí polievka je základ.

Related posts

Pomarančové palacinky bez vajec

Babička

Zemiaky s tvarohom a slaninkou

Babička

Kuracie rezne na 4 spôsoby

Babička

Leave a Comment

Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke v rámci GDPR.