Divina Obed

Srnčie stehno na smotane

Srnčie stehno na smotane

Asi každý z nás milujem divinku a najlepšie je tá so srnčieho stehna. Dnešný recept bude preto o srnčom stehne so smotanou.

 

Srnčie stehno na smotane – ingrediencie

Čo potrebujeme na tento recept:

  • srnčie stehno bez kosti- 1kg
  • slanina s kožou- 100g
  • smotana 12%
  • víno biele- 1dcl
  • mlieko polotučné- 200ml
  • horčica- 2 PL
  • maslo- 150g
  • ocot- 1ČL
  • cibuľa
  • koreňová zelenina (mrkva 2ks, zeler 1ks, petržlen 2ks)
  • divé korenie (bobkový list, nové korenie, čierne korenie celé )
  • soľ
  • cukor
  • citrón- 1/2
  • múka hladká (na zápražku) – 3PL

 

Srnčie stehno na smotane

Upravené, vykostené, odblanené, umyté, osušené srnčie stehno prešpikujeme na tenké prúžky nakrájanou slaninou. Mäso na povrchu mierne osolíme. Na polovičnej dávke rozohriateho masla mäso po oboch stranách opečieme, pridáme očistenú, umytú, na tenké plátky nakrájanú koreňovú zeleninu a cibuľu spolu za občasného miešania opražíme a zalejeme trochou vody.

Mäso v základe pokropíme octom, pridáme divé korenie a v rozohriatej rúre pod pokrývkou dusíme vo vlastnej šťave a podľa potreby podlievame horúcou vodou.

.

Mäkké mäso zo šťavy vyberieme a dáme ho do čistého hrnca.

Zo zvyšku masla a preosiatej hladkej múky pripravíme zápražku zahustíme šťavou z mäsa a drôtenou metlou rozmiešame, pridáme opláchnutý a nakrájaný citrón, horčicu a cukor. V priebehu varenia pridáme mlieko a za občasného miešania omáčku dobre prevaríme.

Nakoniec hotovú omáčku zjemníme vínom, smotanou, dochutíme soľou, cez husté cedidlo precedíme a krátko povaríme.

Vhodná príloha: žemľové knedle, parená knedľa, brusnicový kompót. Dobrú chuť priatelia.

Vyskúšajte aj ďalšie recept z diviny na tomto odkaze.

Srnčie stehno na smotane
Srnčie stehno na smotane
Srnčie stehno na smotane
Srnčie stehno na smotane scaled

Srnčie stehno na smotane

Type: divina

Cuisine: slovenský

Keywords: divina, stehno, smotana

Recipe Yield: 10 porcií

Calories: 120

Preparation Time: 25M

Cooking Time: 50M

Total Time: 1H15M

Editor's Rating:
5

Related posts

Kura s kyslou kapustou a zemiakmi

Babička

Tradičná kulajda

Babička

Špenátová polievka s vajcom

Babička

Leave a Comment

Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke v rámci GDPR.

Enable Notifications.    Ok No thanks