Divina Mäso Obed

Srnčí chrbát s brusnicami a hruškami

Srnčí chrbát s brusnicami a hruškami

Srnčí chrbát s brusnicami a hruškami

Suroviny:

  • 1,5 kg srnčieho chrbta
  • 8 borievkových bobúľ
  • 2 bobkové listy
  • niekoľko horčičných semienok
  • 3/4 l suchého červeného vína
  • 2 až 3 lyžice masti
  • 4 hrušky
  • 2 lyžice cukru
  • 1 cibuľa
  • 1 zväzok petržlenovej vňate
  • soľ
  • čierne korenie
  • asi 10 tenkých plátkov prerastenej slaniny
  • 3- až4 lyžice konzervovaných brusníc
  • 60 g smotany (teglík)

 

Srnčí chrbát s brusnicami a hruškami

Borievkové bobule umyjeme a rozdrvíme , bobkový list nakrájame na malé kúsky, pridáme horčičné semienko a všetko dáme do misy, dostatočne veľkej i pre mäso, a prilejeme ½ l vína. Srnčí chrbát umyjeme, osušíme, odstránime z neho kožu a chrbticou hore dáme do misy s vínom. Časti mäsa , ktoré neležia v marináde , niekoľko krát polejeme.

Mäso v marináde zakryjeme, vložíme do chladničky a asi 6 hodín necháme marinovať. Potom mäso z misy vyberieme a dobre osušíme. Na sporák postavíme pekáč, dáme doň masť a necháme rozpáliť. Na rozpálený tuk vložíme mäso a necháme zo všetkých strán asi 10 minút prudko opiecť. Hrušky olúpeme a pozdĺžne rozpolíme. Lyžičkou odstránime jadrovníky a 6 polovíc hrušiek vložíme vedľa seba do misy na pečenie, zvyšne víno rozmiešame s cukrom a vylejeme k hruškám a dáme piecť do vyhriatej rúry.

 

Srnčí chrbát s brusnicami a hruškami
Srnčí chrbát s brusnicami a hruškami

Medzitým zvyšné hrušky pokrájame na malé kúsky. Cibuľu olúpeme a pokrájame na kocky. Petržlenovú vňať umyjeme a jemne nasekáme. Opečené mäso dobre osolíme a okoreníme. Chrbticou dole položíme do pekáča a obložíme plátkami slaniny. Pridáme na kocky pokrájané hrušky, cibuľu , petržlenovú vňať a vinnú marinádu. Z rúry vytiahneme misku s polovicami hrušiek a dáme piecť mäso.

Medzitým naplníme hrušky asi 2-3 lyžičkami brusníc. Upečené mäso vyberieme z pekáča , vypečenú šťavu precedíme, dôkladne vmiešame smotanu a zvyšné brusnice, dochutíme soľou a čiernym korením a necháme povariť. Mäso rozporcujeme a podávame s plnenými hruškami a omáčkou.
K takto pripravenému pokrmu chutia najlepšie knedle alebo cestoviny.
Dobrú chuť.

 

Správny poľovník neodmietne ani srnčie stehno na smotane.

Srnčí chrbát s brusnicami a hruškami recept.

Srnci chrbat s brusnicami a hruskami

Srnčí chrbát s brusnicami a hruškami

Srnčí chrbát s brusnicami a hruškami Srnčí chrbát s brusnicami a hruškami Vytlačiť
Nutričné hodnoty Kalórií fat
Hodnotenie: 5.0/5
( 1 Hlasovali )

Related posts

Kuracie stehná horné

Babička

Zemiakové placky / nalešníky

Timea

Poctivá kulajda s hubami

Babička

Leave a Comment

Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke v rámci GDPR.