Obed

Špenátová polievka z čerstvého špenátu

Špenátová polievka z čerstvého špenátu

Špenátová polievka z čerstvého špenátu pre nás maškrtníkov, ktorí milujeme zdravé jedlá.

Na prípravu potrebujeme:

  • 1 čerstvý špenátu (alebo 1 balenie čerstvého baby špenátu)
  • 5-6 väčších zemiakov
  • 4 polievkové lyžice oleja
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 kocku zeleninového bujónu
  • 1 téglik smotany na varenie alebo na šľahanie
  • čierne mleté korenie, soľ, vegeta
  • 5 vajíčok

 

Postup: Špenátová polievka z čerstvého špenátu

Ako prvé si ošúpem zemiaky, ktoré nakrájam na menšie kocky. Potom očistíme dva strúčiky cesnaku. Prichystám si hrniec, v ktorom rozohrejem olej. K oleju pridám špenát a dusím. Keď sa špenát trošku opraží, pridám k nemu cesnak, ktorý pretlačím alebo nakrájam na malinké kúsky.

Špenát dusím dovtedy, pokiaľ nepustí všetku šťavu. Tá sa následne musí všetka odpariť. Potom ho podlejem vodou. Vody pridám toľko, koľko chcem mať polievky. Pridám zemiaky nakrájané na kocky a varím. Občasne premiešam a približne v strede varenia pridám téglik smotany. V tejto chvíli, keď sa smotana vmieša do polievky, polievku ochutím a okorením.

Pridám vegetu, bujón, soľ a čierne mleté korenie. Keď nám polievka začne vrieť, odstavíme ju z ohňa. Pomocou ponorného mixéra ju celú rozmixujem a vrátim na sporák, nech znova prevrie. Následne odstavím zo sporáka, ak je potrebné ešte ju okorením. Ak nie hotová, uvarím si vajíčka natvrdo. Tie pretlačím cez krájač na varené zemiaky.

Polievku servírujem s pretlačeným vajíčkom na vrchu. Niekedy navrch posypem aj strúhaný syr.
Dobrú chuť.
Ako alternatívu môžete zvoliť aj špenátovä polievkú s vajcom.

 

Spenatova polievka z cerstveho spenatu

Špenátová polievka z čerstvého špenátu

Špenátová polievka z čerstvého špenátu Špenátová polievka z čerstvého špenátu Vytlačiť
Porcie: 21 Čas na prípravu: Čas varenia:
Nutričné hodnoty 22 Kalórií 0,5 gramu fat
Hodnotenie: 5.0/5
( 2 Hlasovali )

ZLOŽENIE

  • 1 čerstvý špenátu (alebo 1 balenie čerstvého baby špenátu)
  • 5-6 väčších zemiakov
  • 4 polievkové lyžice oleja
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 kocku zeleninového bujónu
  • 1 téglik smotany na varenie alebo na šľahanie
  • čierne mleté korenie, soľ, vegeta
  • 5 vajíčok

Related posts

Divinový guľáš s haluškami

Babička

Bravčové mäso na záhradnícký spôsob

Babička

Kuracie rezne v trojobale pečené v rúre

Babička

Leave a Comment

Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke v rámci GDPR.