Raňajky Olovrant

Skvelá vajíčková pomazánka

Vajíčková pomazánka

Milujem domácu vajičkovú pomazánku. Na spestrenie stola nie je nič lepšie ako poctivá nátierka na chrumkavé pečivo. Poznám desiatky ingredicencií či kombinácií s vajíčkom, ale táto mi vždy najvaic chutila ku chrumkavému sendviču.
Výhodou jedla je jeho jednoduchosť je rychla príprava. Niekedy neviem čo na rýchlo mám pripraviť deťom a vajičková pomazánka to rieši. 🙂

 

Ingrediencie k pomazánke

  • 6 vajíčok
  • 1 PL horčice
  • 180 g masla
  • 1/2 červenej cibule
  • nakládané uhorky
  • soľ
  • čierne korenie

 

'Skvelá

 

Príprava: vajíčková pomazánka

Ideálne chladnejšie maslo z ľadničky nakrájame nožom na menšie kocky a dáme do misky. Vyberieme si menší hrniec, dáme doň vajíčka a zalejeme ich vodou a necháme variť. Varíme klasicky na tvrdo, ak chcete tak môžete do hrnca k vajíčkam hrubý poldecák. Tak zaručíte, že vám vajíčka skôr nepraskú, alebo pridajte soľ k lepšiemu lúpaniu. Varíme ako klasické vajíčka približne 10-15 minút. 

Keď sa nám vajíčka uvarili, tak ich scedíme a pridáme do hrnca zimnú vodu, aby nám čo najrýchlejšie vychladli. Odporúčam šúpať vajíčka ešte keď sú teplé. Je to jednoduchšie než keď sú už chlapdné. To hádam vie každý. 🙂 

Vajíčka prekrojte nožom a vyberieme žĺtka, ktoré pridáme k maslu a bielka pokrájame na drobno. 
Pridajte nadrobno posekanú cibuľku, horčicu a chren. Pridajte korenie a soĺ a ochutnajte. Síce je tam horčica a chren ale je to fakt jemné a dokonca to jedia aj moje deti. Takže nebojte sa toho. 

 

Ako ďalšie pridáme štyri až päť ideálne domácich nakladaných uhoriek, ktoré nakrájamé opäť na malé kúsky (na drobno). Ak tie nemáte tak v pohode dajte aj kupované, ale musia byť nakladané. Uhorky vmiešajte do pomazánky. Je vhodné ak necháme našu nátierku v chladničke trocha odležať, ale je to na vás. Ja to robím len niekedy. 

Podávame na hrubšom sendviči alebo chlebe. Môj manžel si rád opečie chlieb z oboch strán. Pridám do našej vajíčkovej nátierky trocha jarnej cibuľky, petržlenovú vňať, pažitkou, červenú cibuľku nakrájanú na jemne kolieska. A všetko je podľa vašej chuti. 

 

 

Vajíčková pomazánka: “Najepšia pomazánka akú som kedy jedla.”

KatkA

Skúste aj jednoduchú fazuľovú polievku

 

vajíčková pomazánka

Skvelá vajíčková pomazánka

Skvelá vajíčková pomazánka Skvelá vajíčková pomazánka Vytlačiť
Porcie: 12 Čas na prípravu: Čas varenia:
Nutričné hodnoty 890 Kalórií 95 gramov fat
Hodnotenie: 5.0/5
( 1 Hlasovali )

ZLOŽENIE

  • 6 vajíčok
  • 1 PL horčice
  • 180 g masla
  • 1/2 červenej cibule
  • nakládané uhorky
  • soľ
  • čierne korenie

POSTUP

Postupujte podľa návodu vyššie. 🙂

 

Môžete skúsiť aj tento video recept. 

Skvelá vajíčková pomazánka
vajíčková pomazánka

Milujem domácu vajičkovú pomazánku. Na spestrenie stola nie je nič lepšie ako poctivá nátierka na chrumkavé pečivo. Poznám desiatky ingredicencií či kombinácií s vajíčkom, ale táto mi vždy najvaic chutila ku chrumkavému sendviču.

Keywords: Skvelá vajíčková pomazánka

Editor's Rating:
5

Related posts

Banánovo-čučoriedková smoothie

Timea

Jednoduchá domáca pizza

Klaudia

Cícerové placky pečené v rúre ako skvelé raňajky a olovrant

Babička

Leave a Comment

Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke v rámci GDPR.

Enable Notifications.    Ok No thanks