Obed

Skvelá špargľová polievka

Skvelá špargľová polievka

Pre tých z nás, ktorí si dávame pozor na naše trávenie a zdravú stravu je pridanie šparglí do jedná skvelý riešením. Špargľa žnižuje hladinu cholesterolu a upravuje krvný tlak. Ma taktie skvelé proti zápalové účinky a ďalšie skvelé plusy.

K príprave budeme potrebovať:

  • 400 gramov masla,
  • 500 gramov hladkej múky,
  • 1 L vývaru z kosti,
  • 100 ml mlieka,
  • 150 gramov špargle,
  • 1 žítok,
  • soľ,
  • zelený petržlen,
  • muškátový oriešok.

Uviedla som presný pomer v gramoch, ale samozrejme varíme od oka.

 

Špargľová polievka

  1. Z masla a múky pripravíme bledú zápražku, zalejeme ju ocedeným vychladnutým vývarom z kosti, vodou z uvarenej špargie a osolíme.
  2. Varíme asi pol hodiny na miernom ohni.
  3. Potom pridáme uvarenú špargru pokrájanú na menšie kúsky a necháme prejsť varom.
  4. Nakoniec do polievky postrúhame muškátový oriešok, pridáme posekaný zelený petržlen a žĺtok rozhabarkovaný v mlieku.

Náš tip: K polievke som si opražila kúsky chleba na masle a tým spravila krútóny. Taktiež špargľovú polievku podlievam smotanou na varenie nech je krémovejšia a pridám aj trocha masla.

 

Skvelá špargľová polievka

Skvelá špargľová polievka Skvelá špargľová polievka Vytlačiť
Porcie: 10 Čas na prípravu: Čas varenia:
Nutričné hodnoty 350 Kalórií 4 gramy fat
Hodnotenie: 5.0/5
( 1 Hlasovali )

ZLOŽENIE

  • naslo
  • hladká múka
  • 1 L vývaru z kosti
  • mlieko
  • špargle
  • 1 žítok
  • soľ
  • zelený petržlen
  • muškátový oriešok

Related posts

Jemné bravčové karé so slaninou a jablkami

Babička

Kulajda recept je nebíčko v papuľke

Babička

Údené kuracie stehná na kyslej kapuste

Babička

Leave a Comment

Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke v rámci GDPR.

Enable Notifications    Ok No thanks