Obed Olovrant Raňajky

Pomarančové palacinky bez vajec

Pomarančové palacinky bez vajec

Pomarančové palacinky bez vajec Jednoduché palacinky bez vajec, trocha obzvláštnené niečím novým.

Na prípravu potrebujeme:

  • jednu šálku polohrubej múky
  • dve šálky mlieka (polotučné, plnotučné, nízkotučné.. ), môžeme nahradiť aj rastlinným
  • čajovú lyžičku vanilkového cukru
  • čajovú lyžičku škoricového cukru
  • čerstvú nastrúhanú kôru z jedného väčšieho pomaranča
  • olej (množstvo podľa potreby na pečenie)

Pomarančové palacinky bez vajec

Ako prvé si prichystám všetky suroviny. Polohrubú múku preosejem cez sitko, aby sme tam nemali nič neželané. Mlieko si chvíľu skôr vyberiem z chladničky, aby malo izbovú teplotu. Prichystám si nádobu, v ktorej si zmiešam lyžičku vanilkového cukru s lyžičkou škoricového cukru. Jeden väčší pomaranč si poriadne umyjem a na jemnom strúhadle si z neho nastrúham kôru.

 

Pomarančové palacinky bez vajec
Pomarančové palacinky bez vajec

K zmiešanému cukru pridám pomarančovú kôru a premiešam. K takejto zmesi pridám mlieko. Premiešam. Keď je mlieko poriadne zmiešané, tak, aby sa nám prepojili chute pridám polohrubú múku. Množstvo múky je napísané orientačne. Cesto potrebujeme pekne vláčne a trocha hustejšie, ale zároveň nie príliš tuhé. Múku pridávam dovtedy, pokiaľ nedostanem požadovanú konzistenciu.

Následne si pripravím panvicu na palacinky (môže byť aj hocaká panvica). Na panvici si rozpálim olej a tvarujem palacinky. Niekedy väčšie, niekedy menšie. Ak robíte malinké, zmestia sa vám aj 3-4. No klasické palacinky sú najlepšie. Takže väčšinou vyprážam po jednu veľkú. Palacinky plníme podľa chuti, tým čo máme radi. Dobrú chuť.

 

Pomarancove palacinky bez vajec

Pomarančové palacinky bez vajec

Pomarančové palacinky bez vajec Pomarančové palacinky bez vajec Vytlačiť
Nutričné hodnoty Kalórií fat
Hodnotenie: 5.0/5
( 1 Hlasovali )

ZLOŽENIE

  • jednu šálku polohrubej múky
  • dve šálky mlieka (polotučné, plnotučné, nízkotučné.. ), môžeme nahradiť aj rastlinným
  • čajovú lyžičku vanilkového cukru
  • čajovú lyžičku škoricového cukru
  • čerstvú nastrúhanú kôru z jedného väčšieho pomaranča
  • olej (množstvo podľa potreby na pečenie)

Related posts

Delikátny roastbeef

Babička

Hovädzia polievka od babičky recept z roku 1963

Babička

Chutná zelerová polievka s mrkvou

Babička

Leave a Comment

Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke v rámci GDPR.