Obed

Polievka z kostí

Polievka z kostí

Klasická jednoduchá polievočka vhodná na každý deň. Tento recept mám od svojej babky tak dúfam, že vám bude chutiť. Dosť dlho som hľadal po skriňach aby som našla tento skvelý receptík tak osobne veľmi dúfam, že vám bude chutiť a rozhodne sa, si ho pripraviť. Poďme si teda ukázať ako sa pripravuje.

 

Ingrediencie – polievka z kostí

  • 500 g hovädzích kostí
  • 120 g koreňovej zleniny
  • 30 g cibuľe (cca jedna cibuľka)
  • 20 g masti (bravčová)
  • voda
  • soľ
  • čierne korenie

 

Polievka z kostí

Polievka z kostí
Polievka z kostí

Kosti si dôkladne umyjeme a vložíme ich o väčieho hrnca.
Menší tip: Kosti môžeme jemne nalomiť (prasknúť sekáčikom) alebo zlomiť, aby sa vávar dostal k dreni v kosti. Vývar je potom kvalitnejší.

Kostí následne vložíme do hrna ktorý zalejeme studenou vodou a dáme na sporák. Privedieme do varu a varíme približne 35 minúť cca. Za ten čas čo sa nám kosti varia tak očistíme zeleninu a pokrájame ju na menšie kúsky a spražíme na tuku.

 

Odporúčam prudko spražiť zeleninu a následne pridať kuchynskú soľ a čierne korenie.
Takto upravenú zeleninu podlejeme naším vývarom a necháme variť do mäkka. Tradičný recept hovorí o dvoch hodinách varenia, ale nie je to potrebné.

Takže varíme vývar a osobitne zeleninu. Vývar scedíme (vyberieme hosti) a pridáme do neho našu uvarenú zeleninu. Pred servírovaním pridáme do poleivky čerstvo nasekaný petržlen alebo pažitku. Všetko podľa vašej chuti.

 

Viete čo?
Do polievky z kosti je najchutnejšia zavárka pečeňová. Vyskúšajte aj: Pravý boršč od babičky. Recept z roku 1963!
Dobrú chuť vám prajem. 🙂

 

 

Polievka z kostí

Polievka z kostí

Polievka z kostí Polievka z kostí Vytlačiť
Porcie: 12 Čas na prípravu: Čas varenia:
Nutričné hodnoty 120 Kalórií 15 gramov fat
Hodnotenie: 5.0/5
( 2 Hlasovali )

ZLOŽENIE

  • 500 g hovädzích kostí
  • 120 g koreňovej zleniny
  • 30 g cibuľe (cca jedna cibuľka)
  • 20 g masti (bravčová)
  • voda
  • soľ
  • čierne korenie

POSTUP

Umyté kosti vložíme do studenej vod a varíme. Neskoršie pridáme očistenú, pokrájanú, na tuku opraženú zeleninu, soľ, korenie a necháme na miernom ohni variť asi 2 hodiny. Vývar scedíme a do polievky zavaríme závarku a pridáme posekaný zelený petržlen. Do poleivky z kosti je nachutnejšia závarka pečeňová.

POZNÁMKY

Odporúčam vám variť vývar aj dve hodiny či viac. Vývár bude oveľa chutnejší. Ak sa teda ttozhodnete variť dlhšie, tak nezabudnite vybraž zeleninu, alebo ju pridať do vývaru neskôr aby sa nerozvarila.

Polievka z kostí - ORIGINÁLNY Z ROKU 1963 | Picus Recepty
Polievka z kostí

Našla som originálny vývar z kostí od mojej babky, ktorá to má od svojej prababky. Teda starí recept, polievka z kostí ktorá vám bude chutiť viac než dnešné..

Type: Obed

Cuisine: Slovenský recept

Keywords: Polievka z kostí

Recipe Yield: 15

Calories: 35

Preparation Time: PT15M

Cooking Time: PT1H30M

Total Time: PT1H45M

Recipe Ingredients:

Editor's Rating:
5

 

Musíte s nami uznaťm že nič nie je lepšie ako chutný a horúci vývar v tomto počasi. Polievka z kostí skvele zahreje a k tomu je ešte zdravý. Ak sa bojíte o svoju postavu, tak máme pre vás dobrú správu. S vývaru nepriberiete, celko zo žiadnej pokeivku cez ktorú je vidno. Teda pri načerpaní vidíte koniec kaniera.
Ak vám táto polievka chutial budeme rady, ak nám uverejníte nižšie v komentári váš názor. Sme zvedaví na vaše postrehy z vareni. Každá jeden komentrá čítame.
Ďakujeme.

Related posts

Pečeňové halušky do polievky

Babička

Jednoduchá petržlenová polievka

Babička

Morčacie rizoto s mrazenou zeleninou

Babička

Leave a Comment

Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke v rámci GDPR.