Obed

Polievka šči

Polievka šči

Táto polievka mi pri prvom vyslovení pripradá ako keby bol z Ázie. Typické ich slovo šči. No v skutočnosti je to poctivá polievka, ktorú naše babičky varili z poctivých receptárov.

Pôvodom je z východu a teda z Ruska. Typická pravá a poctivá ruská polievočka s ktorou nemôžete nič pokaziť. Prakticky k nej nepotrebujete veľa ingrediencií a na prípravu je veľmi jednoduchá. Dúfam že vám bude chutiť.

 

Ingrediencie – polievka šči

  • 2 L vývaru z hovädzích kostí
  • 20 g masti
  • 20 g hladkej múky
  • 250 g hlávkovej kapusty
  • 100 g čerstvých húb
  • 200 ml kyslej smotany
  • soľ

 

 

Polievka šči

  1. Do hrncu si nalejeme náš hovädzí vávar z kostí a dáme ho variť. Za ten čas čo sa nám vývar zohreje tak si očistíme a pokrájame kapustu a taktiež očistíme a pokrájame huby.
  2. Po tom čo sa nám vývar zohrial tak doň vložíme kapustu, huby a následne osolíme. Necháme pár minút variť pod pokrievkou.
  3. Na panvici si si rozpustíme masť ideálne bravčovú a pridáme do nej múku z čoho nám vznike zápražka. Následne ju zalejme vodou a pár minpť povaríme.
  4. Za ten čas čo sa nám približne 50 minút varila pausta a huby tak k nim prilejeme našu zápražku.
  5. Po tom čo sme do vývaru pridali zápražu tak ešte približne 10 minút povaríme a prípadne osolíme a okoreníme podľa chuti. Na koniec pridáme kyslú smotanu a môžeme opäť osoliť a okoreniť podľa chuti.

Polievku odstavíme na druhý sporák a necháme vychladnúť. Násldne podávame v chladnom opláchnutom tanieri. Dobrú chuť vám prajeme.

 

Keďže je polievka kapustová tak menšie pobavenie na tento motív.

Polievka šči
Polievka šči
Pravá ruská Polievka šči - recept z roku 1963 | Recepty

Polievka šči je typická Ruská polievka, ktorá sa u nás vo veľkom varila za čias naších babičiek. Klasická polievka obsahuje kapustu, nálev, smotanou a mäsom.

Type: Polievka

Cuisine: Ruská

Keywords: polievka šči

Recipe Yield: 15 porcií

Calories: 574

Preparation Time: PT15M

Cooking Time: PT40M

Total Time: PT55M

Recipe Ingredients:

  • 2 L vývaru z hovädzích kostí
  • 20 g masti
  • 20 g hladkej múky
  • 250 g hlávkovej kapusty
  • 100 g čerstvých húb
  • 200 ml kyslej smotany
  • soľ

Recipe Instructions: Postup na prípravu nájdete vyššie.

Editor's Rating:
5

Related posts

Kuracie stehná na štave

Babička

Plnené kuracie rezne šunkou a syrom

Babička

Zakaľačková polievka

Babička

Leave a Comment

Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke v rámci GDPR.

Enable Notifications    Ok No thanks