Obed

Polievka ako vývar

Polievka ako vývar zdravá a chutná

Polievka ako vývar zdravá a chutná vo vašej kuchyni.

Polievka ako vývar?

Príprava polievky je tá najjednoduchšia vec čo si ako začínajúci kuchár, kuchárka môžete spraviť každý deň. Bez toho aby sme musel isť každý deň do obchodu.
Stačí ísť na záhradu a máte veci k príprave hneď čerstvé a zdravé.

Polievka ako vývar čiže slepačí alebo hovädzí vývar je to čo spája každý nedeľný obed v Slovenských rodinách. Ale ako pripraviť takúto polievku a nasýtiť tak celú rodinu? Je to úplne jednoduché. A dokonca k tomu nepotrebujete nejaké tie recepty alebo návody. Lebo na niečo také návod proste nepotrebujete.

 

Takže čo k tomu budeme potrebovať? – Polievka ako vývar

  • domácu sliepku alebo hovädziu kosť
  • mrkvu
  • petržlen
  • petržlenovú vňať
  • celé čierne korenie
  • vegetu
  • soľ
  • mrkvu
  • cibuľu,
  • cesnak

 

Príprava

Ako prvé si očistíme kurva alebo spomínanú hovädziu kosť. Je dobré ak sa jedná o domáce prísady. Potom je jedlo oveľa chutnejšie, zdravšie a vlastne viete že tam nie sú pesticídy alebo iné umelé látky.
Kurva vložíme do vlažnej vody, osolíme dáme vegetu a čierne celé korenie.

receNecháme na silnom plameni a čakáme do kým sa nám nezovrie voda.
Ak voda začne vrieť tak dám dnu koreňovú zeleninu čiže mrkvu, petržlenu, petržlenovú vňať, cibuľu a cesnak. Niekto cesnak nedáva, je to úplne na vás.

Polievka sa nám pridaním koreňovej zeleniny trochu vychladila. Opäť ju prikryjeme a necháme ju zovrieť.  Postupne po zovretí kontrolujeme polievku aby sa nám nezmútila.

Polievka sa nám môže zmútiť kvôli tomu že s nej nevyberáme penu a tým že sme ju mali na silnom plameni. Po zovretí teda plameň znížime a polievku varíme jednu hodinu. Po dovarení polievku ochutnáme a dokoreníme prípradne dosolíme podľa chuti.

 

Je dobré ak po dovarení vyberiete s polievky mrkvu, ktorá nakrájate na kolieska. Lepšia sa to konzumuje a zároveň to lepšie chutí. Taktiež môžete čerstvú petržlenovú vňať nakrájať a podávať zvlásť k polievke. Polievka potom chytí lepšiu arómu.

Jednoduché že áno?

 

Vyskúšajte aj tento typ: Polievka ako hlavné jedlo?

Related posts

Belehradský rezeň so zemiakovým pyré

Babička

Polievka haše

Babička

Polievka razsolik (rassolnik)

Babička

Leave a Comment

Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke v rámci GDPR.

Enable Notifications    Ok No thanks