Obed

Pľúcková polievka

Pľúcková polievka

Výnimočná polievka a u nás na chalupe si našla to pravé miesto. Ukážme ako si ju jednoducho pripravíme. Nie vždy sa mi chce tráviť hodiny pri sporáku a variť niečo čo sa u nás skomzumuje ešte rýchlejšie. Pľúcková polievka je rýchla, jednoduchá ale nie len chutná. Áno zväčša ju varíme na chlaupe a nemôžeme si ju vynachváliť.

 

Ingrediencie – pľúcková polievka

  • 250 g teľacích alebo bravčových pľúčok (pomleté)
  • 30 g masti (bravčovej alebo z diviaka)
  • 150 g miešanej koreňovej zeleniny (proste koreňová zelenina)
  • 30 g cibule
  • voda
  • soľ
  • čierne korenie
  • petržlenová vňať
  • čerstvá pažitka

 

Menšia sranda.

Pľúcková polievka

 

Pľúcková polievka

Pľúcková polievka
Pľúcková polievka

V hrnci alebo v kajstrone si ohrejme sprudka masť ( ja pridávam ešte trocha oleja). Očistíme a nožom si posekáme na drobno cibuľu, ktorú speníme. Následne po minúte uberieme na plameni. Pridáme pomleté pľúca (ak nemáte pomleté tak ich na drobnúčko nasekajte a zmixujte, alebo potrite na tadle).

Plúca v hrnci orestujeme následne posolíme a okoreníme. Áno pomleté pľúca môžete osoliť. Následne podlejte vodou a duste, kým sa spravia. Približne o 45 minút cca pridáme našu kreňovú zeleninu a dovaríme ju do mäkka. Všetko závisi od úpravy mäsa.

Na konci do hrnca pridáme na drobno posekanú petržlenovú vňať alebo čestvú pažitku. Niekedy tieto bylinky nemám čerstvé tak dávam šušené alebo mrazené.
Dobrú chuť vám prajem a budem veľmi rada za vaše komentáre pod týmto receptom (pľúcková polievka). Ďakujem.

Odporúčam vám: Pórova polievka

 

Pľúcková polievka

Pľúcková polievka

Pľúcková polievka Pľúcková polievka Vytlačiť
Porcie: 5 Čas na prípravu: Čas varenia:
Nutričné hodnoty 25 Kalórií 145 fat
Hodnotenie: 5.0/5
( 1 Hlasovali )

ZLOŽENIE

  • 250 g teľacích alebo bravčových pľúčok (pomleté)
  • 30 g masti (bravčovej alebo z diviaka)
  • 150 g miešanej koreňovej zeleniny (proste koreňová zelenina)
  • 30 g cibule
  • voda
  • soľ
  • čierne korenie
  • petržlenová vňať
  • čerstvá pažitka

POSTUP

Na masti zapeníme posekanú cibuľu, pridáme pomleté pľúcka, popražíme, posolíme a okoreníme, podlejeme vodou a dusíme. Neskoršie pridáme postrúhanú zeleninu a dovaríme. Nakoniec pridáme posekaný zelený petržlen alebo pažitku.

POZNÁMKY

Ingrediencie v recepte sú rozložené na 5 až 6 porcií. Preto odporúčam kupovať trocha viac, ak chcete plnejší hrniec.

Related posts

Polievka razsolik (rassolnik)

Babička

Kuracie rezne v cestíčku v rúre

Babička

Kurča na kyslej kapuste s pivom

Babička

Leave a Comment

Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke v rámci GDPR.

Enable Notifications.    Ok No thanks