Uncategorized

Pečené jaternice

pečené jaternice

Pečené jaternice sú na tento môj spôsob tím najlepším ako môžete pripraviť akékoľvek jaternice. Zrejme nič nie je lepšie než to ak si môžete pripraviť domáce jaternice. No riešením môžu byť aj kupované jaternice, ktoré môžete upiecť, uvariť alebo len tak smažiť na rôzne spôsoby. Dobrou výhodou jaterníc je aj to, že nestrácajú chuť pri zmrazovaní alebo chladení takže ich môžeme bez problémov aj skladovať dlhšiu dobu.

Pripravil so si pre vás menšiu „rýchlovku“ k pečeným jaterniciam. Takže k naším  pečením jaterniciam budeme potrebovať:

  • jaternice – domáce alebo kupované,
  • zemiaky,
  • soľ,
  • maslo,
  • rastlinný olej alebo masť.

 

Pečené jaternice

Podľa ingrediencií si môžete všimnúť, že pripravujeme práve tie kupované jaternice, alebo jaternice ktoré ste si mohli pripraviť doma. No teraz ich idete pripraviť k servírovaniu.
Než začneme robiť na jaternice tak je dobré ak si pripravíme zemiaky. Mnohý naši čitatelia si k jateniciam robia dusené zemiaky no je lepšie ak si zemiaky nakrájate na kolieska a osmahnete na oleji alebo masle. Ideálne je ich usmažiť. Lepšie to chutí a viac sa to hodí k tomuto jedlo. Zemiaky stačí jemne osoliť a dať po osmahnutí na nich trošku masla k chuti.

Za druhé si pripravíme práve jaternice – pečené jaternice

Jaternice pred pečením dôkladne umyjeme pod tečúcou studenou vodou a utrieme ich papierovými kuchynskými utierkami. Dáme ich do pekáča do ktorého dáme trocha oleja aby sa nám jaternice nespiekli. Taktiež je potrebné aby sme ich trocha prepichli vidličkou. A to kvôli tomu aby nám pri pečení nepraskli a ich mať mohlo bez problémov vyjsť.

 

Jaternice som tiež podlial trochou vody a dal som ich piecť na 160 stupňov. Pečenie trvá tak 40 minút. Keď sa mi jaterničky piekli tak som ich tiež potrel trochou vody tak 3 až 4 krát. Pri takomto pečení je zaručené, že vám jaternice neprasknú. Preto je aj takáto dĺžka pečenia.

Podávanie – Pečené jaternice

Asi tá najlepšia chvíľa z celého varenia je keď je už jedlo hotové.
Na tanier naložíme zemiaky, ktoré jemne osolíme a môžeme na nich pridať aj trocha masla k chutí ako som vyššie spomínal. Na zemiaky som položil jaternice a k nim som pridal aj kyslé uhorky alebo kyslú pravú domácu kapustu. Taktiež je vhodný aj chlieb jemne prepečený alebo len tak obyčajný.

Všetko som to jemne osolil a podával. Najchutnejšie čo môže byť k jaternicám ja čapované pivko.
Prajem vám dobrú chuť a verím, že opäť radi navštívite túto stránku s chutnými receptami.

Ak by ste chceli pridať nejaký svoj vlastný chutný recept tak nám neváhajte napísať do komentáru a mi pre vás pripravíme online účet.
Ešte raz dobrú chuť a prajem vám chutný obed.

Ochutnajte aj kurča marinované v jogurte. Alebo kuracie stehná na pive.

 

Pečené jaternice

Pečené jaternice Pečené jaternice Print This
Serves: 7 porcií Prep Time: Cooking Time:
Nutrition facts: calories fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredients

  • K naším jaterniciam si môžete vytlačiť tieto ingrediencie: 
  • jaternice - domáce alebo kupované
  • zemiaky
  • soľ
  • maslo
  • rastlinný olej alebo masť

Instructions

Taktiež si môžete pripraviť domáce jaternice. Postup je podobný ale k ním potrebujete tieto ingrediencie:

600 gramov bravčového bôčiku
bravčovú hlavu – nie je potrebná
500 gramov bravčovej pečene
1 kilo ryže
200 gramov grešlí
dve cibule
bravčovú masť tak 4 lyžice
6 strúčikov cesnaku
čierne korenie
majorán
soľ
strúhanku
bravčové črevá

Notes

Strúčiky cesnaku pretlačíte, ryžu prepečite a mäso premeliete. Všetko to naplníte a koreníte a dáte do čriev. K príprave môžete použiť taktiež aj video recept, ktorý nájdete vyššie.

Leave a Comment

Picus Capital rešpektuje vaše súkromie. Naše stránky používajú cookies na nasledovné: vylepšenie užívateľského komfortu pomocou monitorovania návštevníkov webovej stránky, zdieľanie informácií na sociálnych sieťach, meranie efektivity našich online marketingových kampaní a prispôsobenie našich online reklám vašim záujmom. Získané informácie nepredávame tretím stranám. Ďalším prezeraním našich stránok akceptujete používanie cookies Cookie

x