Obed

Pečená kačka s pomarančovou omáčkou

Pečená kačka s pomarančovou omáčkou

Pečená kačka s pomarančovou omáčkou. Kačka sama o sebe je skvelé mäso na sto spôsobov, ktoré chutia a sú zdravšie ako kuracie mäso. Tento recept s plnenou kačkou a pomarančovou omáčkou k tomu je delikatesa, ktorú si často robíme doma v letných dňoch.

Naše ingrediencie:

  • Maslo,
  • Cibuľa,
  • Chlieb – rožky,
  • Vajíčko,
  • Mlieko
  • Perníky (5, 6 kusov),
  • Soľ
  • Čierne mleté korenie,
  • Petržlenová vňať,
  • Kmín,
  • Kryštálový cukor,
  • Pomarančová šťava,
  • Portské víno,
  • Kačací vývar,
  • Pomarančová kôra.

 

Pečená kačka s pomarančovou omáčkou

Než začneme s kačkou tak si prv spravíme plnku:

Ako prvé narežeme cibuľku na menšie kúsky, ktoré dáme s dvomi lyžicami masla na panvicu a restujeme ju do sklovitá.
Počas toho ako sa nám restuje cibuľka mám dostatočný čas na prípravu druhej časti náplne do kačky. Do mysy si dáme nakrájaný chlieb na kocky no môžeme použiť aj čerstvé rožky alebo biely chlieb. K chlebu alebo pečivu pridáme čerstvé vajíčko a päť, šesť perníkov pokrájaných na menšie časti. Takto ako vidíte dole vo videu.
Po tom čo sa nám cibuľka na masle restovala do sklovitá ju pridáme k perníkom a chlebu. Dostatočne zamiešame a pridáme mlieko, ochutíme soľou a čiernym korením a pridáme čerstvú petržlenovú vňať.
Pečená kačka s pomarančovou omáčkou…

Necháme naplň celú odstáť a ideme pripraviť kačku. Kačku môžete kúpiť aj rozporcovanú (vykostenú) tak ako môžete vidieť vo videu nižšie. Je potrebné ju osoliť a naplniť plnkou. Kačku zatvoríme a otočíme no použijeme  menší trik. A to, že jej spodok obtočíme alobalom čím ju spevníme a zabraníme otváraniu.

Kačku s plnkou dáme na pekáč alebo zapekaciu mysu, osolíme ju a dáme na ňu celý kmín a podlejeme dvomi decmi vody. Kačku v zapekacej myse alebo skle zatvoríme a dáme piecť na 170 stupňov.

 

Teraz si pripravíme pomarančovú omáčku: – Pečená kačka s pomarančovou omáčkou

Do hrnca si dáme kryštáloví cukor na skaramelizovanie, ak sa nám skaramelizoval tak pridáme pomarančovú šťavu, portské víno a privedieme do varu.
Po tom ako sme našu omáčku priviedli k varu tak do nej nalejeme kačací vývar. Po piatich minutách varenia pridáme na dokončenie studené maslo tak lyžička masla.
Aby sme dosiahli tmavú omáčku tak miešajte len varechou. Lebo metlyčkou do nej vmiešate vzduch a zbledne.

 

Ak sme dorobili omáčku, tak si nastrúhame polovičku pomarančovej kôry. Ktorú dáme prevrieť do vody len na pár minút. Hneď keď začne voda vrieť tak končíme s varením kôry. Túto kôru pridáme do omáčky a máme spravené jedlo.

Kačka by za ten čas mala byť hotová. Dáme ju na veľký domáci tanier a podlejeme našou omáčkou. Prajeme dobrú chuť.

 

Pečená kačka s pomarančovou omáčkou je skvelý recept no vyskúšajte aj niečo takéto: babičkina Pečená kačica s červenou kapustou a lokšami.

 

 

Related posts

Kuracie prsia s brokolicou a hlivou

Michal

Pečené kurča s rukolovým pestom a zemiakovým pyré

Michal

Kuracie štvrte rozmarínom a slaninou

Michal

Leave a Comment

Picus Capital rešpektuje vaše súkromie. Naše stránky používajú cookies na nasledovné: vylepšenie užívateľského komfortu pomocou monitorovania návštevníkov webovej stránky, zdieľanie informácií na sociálnych sieťach, meranie efektivity našich online marketingových kampaní a prispôsobenie našich online reklám vašim záujmom. Získané informácie nepredávame tretím stranám. Ďalším prezeraním našich stránok akceptujete používanie cookies Cookie

x