Obed

Mozgová polievka

Mozgová polievka

No trocha názov ktorý môže odradiť od prípravy, ale je to chutná polievka. Nemusíte sa jej báť. Tento pokrm jedia aj moje deti, ale nemajú ani páru o tom, že sú tam mozočky. Ukážme si teda ako sa pripravuje mozgová polievka a čo k nej budeme potrebovať.

 

Ingrediencie – mozgová polievka

  • 120 g mozgu
  • 30 g masti
  • 30 g cibule
  • 100 g koreňovej zeleniny (môžete pridať miešanú mrazenú)
  • 20 g hladkej múky
  • 200 ml mlieka
  • voda
  • soľ
  • čierne korenie
  • petržlenová vňať
  • čerstvá pažitka

 

Mozgová polievka

 

Mozgová polievka

V hrnci si zpeníme pokrájanú cibuľku (na menšie kocky). Cibuľku pripravíme do zlatista. Očistíme si mozog ( očistíme ho tak, že ho vložíme do horúcej vody na 2 až 3 minúty aby sa nám blanka ľahko stiahla) a nakrájame ho na kocky. Nakrájaný mozog pridáme do hrnca a necháme dusiť.

Náledne do hrncia pridáme kuchynskú soľ, postrúhanu zeleninu a spolu podusíme do vtedy kým sa nám zelenina uvarí. Približne 20 minút. Zahustíme mukou a zalejeme teplejším mliekom. Ak treba tak pridáme vodu a povaríme.

 

Mozgová polievka
Mozgová polievka

Ku koncu ochutnáme a prípadne podľa chuti, okoreníme a osolíme. Na konci pridáme k chuti petržlenovú vňať a na drobno posekanú pažitku. Dobrú chuť prajem k mozgovej polievke.

Odporúčam tiež: Skvelá vajíčková pomazánka

Mozgová polievka

Mozgová polievka

Mozgová polievka Mozgová polievka Vytlačiť
Porcie: 6 Čas na prípravu: Čas varenia:
Nutričné hodnoty 145 Kalórií 165 fat
Hodnotenie: 5.0/5
( 1 Hlasovali )

ZLOŽENIE

  • 120 g mozgu
  • 30 g masti
  • 30 g cibule
  • 100 g koreňovej zeleniny (môžete pridať miešanú mrazenú)
  • 20 g hladkej múky
  • 200 ml mlieka
  • voda
  • soľ
  • čierne korenie
  • petržlenová vňať
  • čerstvá pažitka

POSTUP

Mozgovú polievku pripravíme takto:
Na zapenenú cibuľku dáme dusiť očistený, posekaný mozog. (Čistíme ho tak, že ho na 2-3 minúty vložíme do horúcej vody, aby sa blanka z neho ľahko stiahla-) Pridáme soľ, postrúhanú zeleninu, spolu podusíme, zaprášime múkou, zalejeme mliekom, vodou a povaríme. Nakoniec pridáme posekaný zelený petržlen alebo pažitku.

POZNÁMKY

Tento recept je na 5-6 porcií. Preto kupujte viac ingrediencií. V prípadte otázok sa pýtajte nižšie v komentári.

Related posts

Kuracie prsia v paradajkovej omáčke

Babička

Belehradský rezeň so zemiakovým pyré

Babička

Jemné bravčové karé so slaninou a jablkami

Babička

Leave a Comment

Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke v rámci GDPR.