BLOG

Medové pečené kurča na kapuste s hríbmi a jablkom

Medové pečené kurča na kapuste s hríbmi a jablkom   Na tento recept si pochutnáte celá rodina a najme deti. Aj keď...

Napísal Adrián · 1 min read >
Medové pečené kurča na kapuste s hríbmi a jablkom

Medové pečené kurča na kapuste s hríbmi a jablkom

Medové pečené kurča na kapuste s hríbmi a jablkom
Medové pečené kurča na kapuste s hríbmi a jablkom

 

Na tento recept si pochutnáte celá rodina a najme deti. Aj keď sú tam hríby moje deti to milujú. Takže pevne verím že si to zaľúbia aj vaše deti.

Budeme potrebovať na medové pečené kurča na kapuste s hríbmi a jablkom:

  •  1 kg kyslej kapusty
  • 2 kusy jablka
  • hrnček sušených hríbov (namočte ich hodinu do vody pred prípravou)
  • 2 kusy bobkového listu
  • 5 kusov celého korenia
  • 1 PL červenej papriky (PL – polievková lyžica)
  • 2 PL oleja
  • 1 kurča (ideálne domáce ale môže byť aj kupované to nieje problém)
  • 1 kus jarnej cibuľky
  • celú rascu

Na medovú zálievku budeme potrebovať:

  • 3 PL medu
  • 1 PL oleja (slnečnicový)
  • 1 PL červenej papriky
  • 1 ČL soli (ČL –  čajová lyžička)
  • mleté čierne korenie

Postup na prípravu: Medové pečené kurča na kapuste s hríbmi a jablkom

  1.  Pripravíme si misu na pečenie do ktorej dáme kapustu, ktorú sme si vopred prepláchli. Ak nám veľkosť kyslej kapusty nevyhovuje tak ju nožom pár krát prejdeme a veľkosť by mala stačiť. Ku kapuste pridáme taktiež cesnak.
  2. K tomu celému pridáme aj jablko, ktoré sme si ošúpali a nakrájali sme ho na mesiačiky. Niekto dáva jablko aj v šupke. Takže nemali by to vadiť.
  3. Pridáme hríby ktoré nám vymäkli vo vode. Ale tú vodu nevylievajte použijeme ju na podliatie neskôr. Pridáme korenie ako je červené paprika a celé čierne korenie a taktiež ah bobkový list. To všetko opatrne premiešame ak aby sa nám hríby neponičili.
  4. Potom si pripravíme medovú zálievku. Ju vytvoríme z hore spomenutých surovín. Všetky spojíme do kopy a premiešame.
  5. Kura následne dáme na kapustu a doň vložíme celé jablko a polovicu jarnej cibuľky. A potom kurča potrieme medovou zálievkou. Tak ako je to bežné. Môžeme ho pred tým jemne osoliť kto má rad alebo len štipku papriky. Ale nieje to vôbec nutné.
  6. Ak máme všetko prichystané tak to posypeme ešte rascou. Odporúčam použiť celú rascu je lepšia aká ta drvená.
  7. Zakryjeme našu misu na pečenie a vložíme ju do predhriatej rúry, ktorú sme si vyhriali na 180 stupňov. Pečieme to jednu hodinku a pred koncom odkryjeme misu a pripečieme do zlatista.
    Mäsko bude veľmi pekné, voňavé ale najme chrumkavé.

Ak potrebujete detailnejší recept tak môžete sa inšpirovať týmto zahraničným video návodom:

 
 

Odporúčam vám aj tento Slovenský recept: Strapačky s kyslou kapustou a slaninou

Written by Adrián
Baví ma pomáhať druhým. Preto aj píšem tento blog aby som ľudí informoval o problémoch a situáciách. Profile

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *