Obed

Kuracie stehná na kyslej kapuste so smotanou

Kuracie stehná na kyslej kapuste so smotanou

Kuracie stehná na kyslej kapuste so smotanou. Kuracie stehná na kyslej kapuste tradičné nedeľné jedlo našej rodiny. Pochutnajú si na ňom moje deti a tak isto aj manžel.

Zdravá a chutná pochúťka ktorú ja osobne milujem. A vám ju vrelo odporúčam. Toto jedlo je dobré na nedeľný obed ale aj na slávnosti alebo nejaké tie hostiny.

 

Čo budeme potrebovať na prípravu:

  • kuracie stehná,
  • kyslú kapustu,
  • cibuľa,
  • cesnak,
  • soľ,
  • červená paprika,
  • čierne korenie,
  • gyros korenie,
  • sladkú smotanu.

 

Postup na prípravu: Kuracie stehná na kyslej kapuste so smotanou

  1. Pripravíme si kuracie stehná, ktoré umyjeme a môžeme ich aj očistiť vákuovo balené mäsa vraj nieje potrebne umývať. Nakoľko boli už očistené v spracovateľskom závode a hneď zabalené do hygienického vákouového obalu.
  2. Na masti lebo oleji si spražíme na jemno posekanú cibuľku. Cibuľku spravíme do mäkka keďže do nej následne dáme aj kyslú kapustu. Takúto kapustu opražíme tak aby chytila farbu a pridáme do nej pretlačený cesnak a na vrch trocha červenej sladkej papriky.
  3. Celú kapustu dáme do zapekacej misy. Na vrch kyslej kapusty dáme naše kuracie stehná ktoré sme z oboch strán osolili, okorenili čierny korením a sladkou paprikou. A na koniec posypeme gyros korení ale môžete použiť aj korenie pečené kurva alebo trocha grilovacieho korenia.
  4. Mäsko a kyslu kapustu polejeme sladkou smotanou niekto má rád aj kyslú. Je to na vašom zvážení.
  5. Dáme to piecť na 180 stupňov po dobu 50 až 60 minút. Pečieme to prikryté a 1minút pred dopečením môžeme jedlo odkryť aby sa nám kuracie stehná kysla kapusta trocha pripiekla ak to máte radi.
  6. Avšak ak tak spravíte tak dajte somatnu neskôr. Aby vám počas pripekania nezhorela.

 

Takže dobrú chuť vám prajem. Pevne verím že si vaša rodina zamiluje tento recept. Tak ešte raz dobrú chuť vám prajem. Ak potrebujete presnejší postup ako na to tak odporúčam tento video návod v Slovensko jazyku:

Prečítajte si aj náš článok: Polievka ako liek.
Kuracie stehná na kyslej kapuste so smotanou.

Kuracie stehná na kyslej kapuste so smotanou

Kuracie stehná na kyslej kapuste so smotanou

Kuracie stehná na kyslej kapuste so smotanou Kuracie stehná na kyslej kapuste so smotanou Vytlačiť
Porcie: 11 Čas na prípravu: Čas varenia:
Nutričné hodnoty 182 Kalórií 5 gramov fat
Hodnotenie: 5.0/5
( 1 Hlasovali )

ZLOŽENIE

  • kuracie stehná
  • kyslú kapustu
  • cibuľa
  • cesnak
  • soľ
  • červená paprika
  • čierne korenie
  • gyros korenie
  • sladkú smotanu

POSTUP

  1. Pripravíme si kuracie stehná, ktoré umyjeme a môžeme ich aj očistiť vákuovo balené mäsa vraj nieje potrebne umývať. Nakoľko boli už očistené v spracovateľskom závode a hneď zabalené do hygienického vákouového obalu.
  2. Na masti lebo oleji si spražíme na jemno posekanú cibuľku. Cibuľku spravíme do mäkka keďže do nej následne dáme aj kyslú kapustu. Takúto kapustu opražíme tak aby chytila farbu a pridáme do nej pretlačený cesnak a na vrch trocha červenej sladkej papriky.
  3. Celú kapustu dáme do zapekacej misy. Na vrch kyslej kapusty dáme naše kuracie stehná ktoré sme z oboch strán osolili, okorenili čierny korením a sladkou paprikou. A na koniec posypeme gyros korení ale môžete použiť aj korenie pečené kurva alebo trocha grilovacieho korenia.
  4. Mäsko a kyslu kapustu polejeme sladkou smotanou niekto má rád aj kyslú. Je to na vašom zvážení.
  5. Dáme to piecť na 180 stupňov po dobu 50 až 60 minút. Pečieme to prikryté a 1minút pred dopečením môžeme jedlo odkryť aby sa nám kuracie stehná kysla kapusta trocha pripiekla ak to máte radi.
  6. Avšak ak tak spravíte tak dajte somatnu neskôr. Aby vám počas pripekania nezhorela.

 

Related posts

Polievka ako vývar

Babička

Talianska paradajková polievka

Babička

Párková polievka

Babička

Leave a Comment

Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke v rámci GDPR.

Enable Notifications.    Ok No thanks