Obed

Kuracie stehná horné

Kuracie stehná horné

Kuracie stehná horné.
Niekedy fakt neviem čo mám navariť mojím deťom tak skúšam rôzne kombinácie a príchuté medzi ktoré dávam rôzne krajice a plátky mäsa. Dnes som sa rozhodla vám ukázať jeden z mojích najobľúbenejším rceptov a to hneď tromi spôsobmi.

Budeme potrebovať: – Recept – kuracie stehná horné

  • 8 ks kuracie stehná,
  • 500 g syru (čedar),
  • 3 ks vajíčok,
  • rastilný olej,
  • kuchynská soľ,
  • chili (podľa vaše chuti),
  • 200 ml smotany na varenie,
  • 2 poháre hladkej múky,
  • 1 ČL pesta z medvedieho cesnaku.

 

Kuracie stehná horné

Tento recept je veľmi rýchly a prakticky k nemu nič nepotrebujete. Príprava je veľmi jednoduchá, takže ju zvládne každá gazdinka. Ukážme si ako veľmi rýchlo a jednoducho uvaríme tento typ receptu.

  1. V miske si rozmiešame naše vajíčka, smotanu a pesto. odporúčam dôkladne rozmiešať.
  2. Naše horné kuracie stehná si obalíme v múke, vajíčku a na koniec v v syre ktorý sme si nastrúhali.
  3. Vzmastíme si dôkaldne misu na pečenie alebo pekáč a vložíme do nej naše kuracie stehná. Na nalejeme zvyšok vajíčok ak vám ostalo po obaľovaní. Lejte pomali tak aby ste neodelili strúhanú z kuracinky.
  4. Odporúčam zakryť buď plechom alebo nádobou, prípadne alobalom.
  5. Všetko to spolu pečieme približne 60 minút v teplote 180 stupňov.

TIP: Pred koncom odkryjem zapekaciu misu a zvýšim tepltu na 250 stupňov, aby bola koža na kuracích stehnách chrumkavejšia.

Rýchle a jednoduché čo poviete? Ukážme si teda druhý skvelý receptík.

 

Kuracie stehná horné recept
Kuracie stehná horné recept

 

2) Kuracie stehná horné – druhý recept s cícerom

Tak ako som písala vyššie tak vám ukážem to ako si môžete pripravíť kuracie horné aj na iný spôsob.

K tomuto recept budeme potrebovať:

  • 4 ks kuracích stehienok
  • 1 cibuľa (veľká)
  • 700 g cíceru (používam ten v plechovke)
  • petržlenová vňať
  • maslo
  • mlieko

Marináda:

  • 2 dl bieleho jogurtu
  • 0,4 dl oleju (rastliný)
  • 1 ČL paprika
  • 0,5 PL salsi (salce) – (pyré alebo pretlak)
  • kuchynská soľ
  • 1 Pl kurkumy mletej

 

Príprava kuracích horých stehien s cícerom

  1. Štyri veľké kuracie stehná si prpravíme adôkladne umyjeme. Nakrájame ich na tri kusy a to tak, že nám ostane mästitá časť, časť s kosťou a zbytok. Proste tak jak to môžete najjednoduchšie pokrájať an tri kusy tak to pokrájate. Gazdinky vedia) 🙂 Ak nie tak nemuste krájať môžete dať rovno celé. Ja to niekedy nekrájam je to na vás.
  2. Marináda:
    Marinádu si prpravíme tak, že v myske zmiešame jogurt, jednu polievkovú lyžicu kurkumy, papriku, 1/2 salsi (slace), polku deci oleja a soli podľa chuti. Ja som osobitne ešte trocha mletým čierným dokorenila osobitne každé jedno steho dala štipku soli. Do našej marinády vložíme každé mäaso a dôkladne premiešame. Odporúčam nehcať stať v chladničke 2 hodiny až tri. Ja to nechávam cez noc.
  3. Cíerové pyré pripravíme takto:
    Pokrájame väčšiu cibuľku ktorú speníme na oleji a tocha masle. Osolíme cibuľku a k nej pridáme pokrájanú pertžlenovú vňať. Necháme to pražiť v hrnci tak 10 minút a potom pridáme cícer. taktiež ho necháme variť približne 10 minút. Pridala som trocha mlieka a všetko som to zmixovala ponorným mixérom. Môžete zjemniť maslom.
  4. Nakoniec som mäso sprudka opiekla na panvici. Niekedy však používam elektrický gril. Je to chutnejšie a jednoduchšie. Kto má gril, tak odporúčam.

 

Ako vidíte jedlo je veľmi jednoduché a chutné. Nie je to nič zložité. Poďme na tretí recept

 

Kuracie stehná horné
Kuracie stehná horné

3) Kuracie stehná horné – tretí recept z galantínom

Tento recept je trocha dlhší, ale je najlepší a najchutnejší zo všetkých. Odporúčam kvalitne pripraviť plnku oplatí sa to. Uvidíte oblížete si všetky prsty a po obede neostane nič na tanieri. Inak toto je ocenený michelínsky recept.

 

K tomuto receptu budeme potrebovať:

  • horné kuracie stehná
  • kuchynskú soľ
  • mleté čierne korenie

Faš:

  • 1 – 2 ks kuracej pečene
  • soľ
  • čierne korenie
  • ľad
  • sladkú smotanu (jeden kelímok)

Plnka:

  • mielko
  • vajnce
  • 1 ks rožku
  • soľ
  • čierne korenie
  • vajíčka (podľa oka)
  • 1 ks kuracia pečeň
  • pažitka
  • kapia alebo chilli (podľa chuti)

Prílohá:

  • cibuľa
  • cesnak
  • mrkva
  • špenát

 

Príprava kuracích horých stehien – Kuracie stehná horné

Tento recept je trocha zdĺhavejší na prípravu, ale ja ho bez problémov uvarím do hodiny, tak verím že ani pre vás nebude žiadnou prekážkou.

 

  1. Odkostím horné kuracie stehná (nie všetky – čítajte ďalej), prípadne kúpim už vykostené. Je to na vás. Je na vás koľko kuracích stehien použijete. Zvyšok plnky či fasu použijte na konci.
    Kuracie stehná pokrájam na koci, ktoré osolíme a okorením mletým čieným korením. Dám och do mixéra (alebo ponorný v miske) a k ním pridáme a kuracie pečienky 1 až 2 kusy. Nie je treba krájať zvyšok za nás spraví mixer. Do mixéera pridám kocky ľadu, aleo veľmi chladnú vodu.
    .
  2. Mixujte na najvyších otáčkach tak aby ste nepomámali mixér, ak nemáte silný mixér tak dajte ľaodvú vodu. Dáva sa preto lebo ak dáte niečo chladn pri mixovaní tak vám vznikne taká jemná ako keby maslová nátierka mäso. Ako keby pyré. Kocky ľadu môžete aj potlcť kladivkom a dať o mixéera je to na vás.
  3. Po tom čo sme vytvorili túto pastu tak ju dáme na nami vykostené stehno (perto je dobré mať viac stehien). Medzi tým dam do hrnca cibuľku ktorý spením a k nej pridám mrkvu, špenát a cesnak. zeleninu ako špenát a mrkvy vyberte aby sa nerozvarila. Nechajte ju v hrnci 10 minút – maximálne.
    .
  4. Potom do hrnca dajte naše zviazané mäso (roládu) s plnkou a jemne nechajte pobublávať. Predtým než ho tam vložíte tak dajte to neho mrkvu alebo špenát. Ja niekedy nedávam dnu ale len pred koncom dokončenia mäso ako prílloha. Nezabudnite našu músovú roládu ešte z vrchu osoliť a okoreniť.
  5. Varte tak 10 až 20 minút podľa veľkosti mäso. Ako som už písala tak na konci vyrete mäso a pridajte do výpeku špenát či mrkvu, ale môžete aj spolu s mäsom. Tak si jedoducho s spolu pripravíte prílohu o mäso.

Recept je trocha zložitejší na prípravu a pochopenie, ale verím, že ste ho plne pochopili.
Musíte uznať, že tento receptík je fakt dobrotka, ktorú sa opaltí uvariť.
Neváhajte a zanechajte nám na konci váš komentár na jeden s týchto receptov (Kuracie stehná horné). Alebo ste uvarili všetky tri?
Dobrú chuť vám prajem.

 

Neváhajte a vyskpšajte aj tento recept: kuracie stehná na štave.

 

Kuracie stehná horné

Kuracie stehná horné

Kuracie stehná horné Kuracie stehná horné Vytlačiť
Porcie: 8 Čas na prípravu: Čas varenia:
Nutričné hodnoty 197 Kalórií 5 gramov fat
Hodnotenie: 5.0/5
( 1 Hlasovali )

ZLOŽENIE

  • 8 ks kuracích stehienok
  • 500 g syru (čedar)
  • 3 ks vajíčok
  • rastilný olej
  • kuchynská soľ
  • chili (podľa vaše chuti)
  • 200 ml smotany na varenie
  • 2 poháre hladkej múky
  • 1 ČL pesta z medvedieho cesnaku

Vyskúšajte aj tento video recept, ktorý vám vrelo odporúčam.

Related posts

Polievka razsolik (rassolnik)

Babička

Zakaľačková polievka

Babička

Skvelá špargľová polievka

Babička

Leave a Comment

Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke v rámci GDPR.

Enable Notifications.    Ok No thanks