Čína Mäso Obed

Kuracie prsia po Sečuánsky

Kuracie prsia po Sečuánsky

Kuracie prsia po Sečuánsky – trocha ázie na vašom stole.

Budeme potrebovať:

  • 1 kurča (alebo 4 kuracie rezne z pŕs)
  • 1 vajce
  • 1 lyžica škrobu
  • 1, 2 lyžice sójovej omáčky
  • 1/2 malej hlávky kapusty
  • 10 šampiňónov
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • chilli alebo niekoľko feferónok podľa chuti
  • 1/2 lyžičky glutasolu
  • 1 lyžička škrobu

Zálievka:

  • šálka vývaru z kocky bujónu
  • 1/2 šálky vína
  • 3 lyžice sójovej omáčky
  • 1 lyžička cukru
  • 1/2 lyžičky zázvoru
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • väčšia štipka glutasolu

 

Postup: kuracie prsia po Sečuánsky

Mäso si umyjeme a osušíme, následne ho rozkrojíme na chrbtici a pomaly odrezávame od rebier, krídla a nohy vykostíme a čisté mäso nakrájame na tenké kúsky. Rozklepneme k nemu vajce, posypeme 1-2 lyžicami škrobu ( podľa veľkosti kurčaťa), pokvapkáme troškou sójovej omáčky a necháme najmenej 2 hodiny odležať.

Kapustu pokrájame na štvorčeky , vložíme do vriacej osolenej vody a minútu povaríme. Potom vodu scedíme a kapustu prepláchneme studenou vodou. Necháme odkvapkať. Na plátky pokrájame šampiňóny, vložíme ich do trochu rozohriateho oleja, ľahko osolíme a dusíme, kým sa šťava nevydusí. Ďalej si pripravíme zálievku. Vývar z bujónovej kocky doplníme vínom, sójovou omáčkou, cukrom, zázvorom, citrónovou šťavou a povaríme. Potom odstavíme a vmiešame glutasol.

 

Kuracie prsia po Sečuánsky
Kuracie prsia po Sečuánsky

V panvici s vyšším okrajom rozpálime olej, postupne vhodíme kúsky odležaného mäsa a vidličkou oddeľujeme, aby sa jednotlivé kúsky nezlepovali. Keď sú všetky kúsky mäsa opražené, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu ( môžeme pridať i 1 pór), na plátky pokrájaný cesnak, po chvíli odkvapkanú kapustu a podusené šampiňóny.

Spolu asi 3 minútky opekáme na silnom ohni, potom zalejeme zálievkou, priostríme chilli alebo feferónkami a zahustíme lyžičkou škrobu, ktorý sme rozmiešali v troške studenej vody. Ešte raz dobre premiešame a hneď podávame s dusenou ryžou ( ktorá je takmer neslaná). Prajem dobrú chuť.

Neodolajte ani týmto kuracím prsiam na paradajkovej omáčke.

Kuracie prsia po Secuansky

Kuracie prsia po Sečuánsky

Kuracie prsia po Sečuánsky Kuracie prsia po Sečuánsky Vytlačiť
Porcie: 9 Čas na prípravu: Čas varenia:
Nutričné hodnoty 129 Kalórií 1,8 gramov fat
Hodnotenie: 5.0/5
( 2 Hlasovali )

ZLOŽENIE

  • 1 kurča (alebo 4 kuracie rezne z pŕs)
  • 1 vajce
  • 1 lyžica škrobu
  • 1, 2 lyžice sójovej omáčky
  • 1/2 malej hlávky kapusty
  • 10 šampiňónov
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • chilli alebo niekoľko feferónok podľa chuti
  • 1/2 lyžičky glutasolu
  • 1 lyžička škrobu
  • Zálievka:
  • šálka vývaru z kocky bujónu
  • 1/2 šálky vína
  • 3 lyžice sójovej omáčky
  • 1 lyžička cukru
  • 1/2 lyžičky zázvoru
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • väčšia štipka glutasolu

Related posts

Kura s kyslou kapustou a zemiakmi

Babička

Špenátová polievka s vajcom

Babička

Kuracie na čínsky spôsob jednoduché a chrumkavé

Babička

Leave a Comment

Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke v rámci GDPR.