Obed

Kuracie prsia plnené s bylinkovým maslom

Kuracie prsia plnené s bylinkovým maslom

Kuracie prsia plnené s bylinkovým maslom.  Jeden z najlepších pokrmov k nedeľnému obedu. Kuracie prsia plnené s bylinkovým maslo sú chutnou variantnou, ale aj zdravým potešením pre vaše telo. Toto jedlo je vhodné aj pre osoby, ktoré sa práve rozhodli chudnúť alebo už sa dlhšie pokúšajú nejaké to kolo zhodiť. Tento recept je teda pre vás skvelým riešením.

Budeme potrebovať na jedlo:

  • Kuracie prsia,
  • Bylinkové maslo (dokážete ho spraviť aj doma),
  • Kuchynskú soľ,
  • Čierne mleté korenie,
  • Vajíčko,
  • Múku,
  • Strúhanku,
  • Maslo na praženie,
  • Zemiaky,
  • Pretržlenovú vňať,
  • Majonézu,
  • Horčicu,
  • Ocot,
  • Rukolu,
  • Polníček – valerianka poľná,
  • Listový šalát,
  • Paradajky,
  • Citrónovú šťavu,
  • Cukor,
  • Bazalku,

 

Kuracie prsia plnené s bylinkovým maslom

Očistíme si kuracie prsia a opláchneme ich vo vode. Zoberieme si tenký malí nožík a z boku kuracieho prsu spravíme otvor do ktorého dáme bylinkové. Proste naplníme prsia naším bylinkovým maslo, ktoré už podľa názvu dokážete doma spraviť z rôznych byliniek a jemného masla.
Ak sme kuracie prsia naplnili bylinkovým maslom tak ich z oboch strán osolíme a okoreníme mletým čiernym korením.
Pripravíme si tri mysy do ktorých dáme strúhanku, vajíčko a hladkú múku a obalíme v tom naše kuracie prsia.

Takto obalené kuracie prsia vypečieme v masle na praženie. Keďže je v prsiach naše bylinkové maslo musíme kuracie prsia ešte jemne dopiecť v rúre. Preto kuracie prsia položíme na plech a vložíme do rúry. Keďže sú naše prsia predpažené tak ich nemusíme dlho piecť stačí tak desať minút pri 160 stupňoch.

Ako prílohu si spravíme varené zemiaky v šupke a rozkrojíme ich na štvrte. Nakrájané zemiaky smažíme na panvici no môžeme použiť aj maslo z kuracích prs. No ak ste ho prepiekli tak použite olej na pečenie. Zemiaky pečieme na malom plameni opatrne z oboch strán nakoľko naše zemiaky sú už predvarené. Tesne pred koncom pridáme čerstvú petržlenovú vňať a soľ na dochutenie.

 

Pripravíme si ešte omáčku

Do misky si dáme majonézu, jogurt, hrubozrnnú horčicu (krémsku) a zamiešame. Dochutíme osľou, mletým čiernym korením a kvapkou octu.

 

Pripravíme si aj šalát

Do misky si dáme rôzne druhy listových šalátov, ako je čínsky šalát, rukolu, valeriánku poľnú, paradajky a mix citrónovej šťavy, cukru, soli, čierneho korenia a olivového oleja. No do šalátu pridáme aj čerstvú bazalku a petržlenovú vňať.

Šalát premiešame a spolu s kuraťom môžeme servírovať. Dobrú chuť.

 

Kuracie prsia plnené s bylinkovým maslom vám isto budú chutiť.
Jed dobre vyskúšať aj tento recept: domáce zapekané zemiaky.

Kuracie prsia plnené s bylinkovým maslom

Kuracie prsia plnené s bylinkovým maslom Kuracie prsia plnené s bylinkovým maslom Print This
Serves: 13 porcií Prep Time: Cooking Time:
Nutrition facts: calories fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredients

  • Kuracie prsia
  • Bylinkové maslo (dokážete ho spraviť aj doma)
  • Kuchynskú soľ
  • Čierne mleté korenie
  • Vajíčko
  • Múku
  • Strúhanku
  • Maslo na praženie
  • Zemiaky
  • Pretržlenovú vňať
  • Majonézu
  • Horčicu
  • Ocot
  • Rukolu
  • Polníček – valerianka poľná
  • Listový šalát
  • Paradajky
  • Citrónovú šťavu
  • Cukor
  • Bazalku

Related posts

Pravý poctivý guľáš s diviny

Michal

Marinované kuracie prsia s gratinovanými zemiakmi

Michal

Pečené kuracie stehná s petržlenovým pyré

Michal

Leave a Comment

Picus Capital rešpektuje vaše súkromie. Naše stránky používajú cookies na nasledovné: vylepšenie užívateľského komfortu pomocou monitorovania návštevníkov webovej stránky, zdieľanie informácií na sociálnych sieťach, meranie efektivity našich online marketingových kampaní a prispôsobenie našich online reklám vašim záujmom. Získané informácie nepredávame tretím stranám. Ďalším prezeraním našich stránok akceptujete používanie cookies Cookie

x