Mäso Obed

Kuracie prsia na smotane

Kuracie prsia na smotane

Kuracie prsia na smotane.

Na prípravu potrebujeme:

  • pol kg kuraciny (najlepšie prsia)
  • 2 ks cibuľa
  • 1 téglik smotany (nezáleží na tom akej)
  • lyžica masla
  • 1 šálka mlieka (polotučné, plnotučné)
  • červená mletá paprika, čierne mleté korenie, soľ, bobkový list
  • 1 balenie cestovín (v mojom prípade kolienka)

 

Kuracie prsia na smotane

Cibuľu som si nakrájala najemno na malé kúsky. Kuracie prsia som poriadne umyla, očistila a nakrájala tak isto na kocky, aké nám vyhovujú. Pripravila som si hrniec, na ktorom som chvíľku nechala roztopiť maslo a následne som pridala nakrájanú cibuľu. Cibuľu som nechala spražiť pokiaľ sa trocha stiahla a chytila farbu. Potom som k cibuli primiešala kuracinu a chvíľu nechala dusiť za občasného miešania.

Ku mäsu som o chvíľku pridala červenú mletú papriku, čierne mleté korenie a trocha som osolila. Premiešame. V kanvici som si medzitým dala prevariť vodu a vliala ju ku opraženému mäsku. Vody potrebujeme cca 3 šálky. Takto som to nechala dusiť/variť pokiaľ sa nám uvarilo mäsko. Následne som si v druhej miske zmiešala šálku mlieka s téglikom smotany.

 

Kuracie prsia na smotane
Kuracie prsia na smotane

Tento krok môžete vynechať pokiaľ máte smotanu na varenie a mlieko môžete naliať rovno do hrnca, tak isto aj smotanu. Ja som mala tentokrát kyslú, ktorú treba rozmiešať aby sa nám nevytvorili hrudky. Teraz som pridala aj 2-3 bobkové listy a nechala som omáčku variť, pokiaľ zovrela. Na záver som bobkové listy vybrala a máme hotovo. Omáčku som podávala s kolienkami pripravenými podľa návodu na obale.

Odporúčame aj kuracie prsia po Sečuánsky.

Kuracie prsia na smotane

Kuracie prsia na smotane

Kuracie prsia na smotane Kuracie prsia na smotane Vytlačiť
Porcie: 6 Čas na prípravu: Čas varenia:
Nutričné hodnoty 198 Kalórií 7 gramov fat
Hodnotenie: 5.0/5
( 1 Hlasovali )

ZLOŽENIE

  • pol kg kuraciny (najlepšie prsia)
  • 2 ks cibuľa
  • 1 téglik smotany (nezáleží na tom akej)
  • lyžica masla
  • 1 šálka mlieka (polotučné, plnotučné)
  • červená mletá paprika, čierne mleté korenie, soľ, bobkový list
  • 1 balenie cestovín (v mojom prípade kolienka)

Related posts

Medové kuracie stehná na debrecínskej kapuste

Babička

Morčacie fašírky so syrom

Babička

Kuracie rezne obrátené

Babička

Leave a Comment

Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke v rámci GDPR.