Mäso Obed

Kura po Česky recept

Kura po Česky

Kurča po česky. Náš recept trocha obšírnejší ale za to veľmi jednoduchý.

 

Budeme potrebovať:

  • 1 kurča
  • soľ (alebo grilovacie korenie, poprípade korenie na kurča)
  • 1 lyžička hladkej múky

Plnka:

  • 2 rožky rozmočené v mlieku
  • 2 vajcia
  • vrchovatá lyžica masla
  • petržlenová vňať
  • muškátový kvet
  • soľ
  • maslo na potretie

 

Kura po Česky recept

Kurča si dôkladne umyjeme, osušíme, osolíme alebo potrieme uvedeným korením. Rožky z minulého dňa pokrájame na malé kocky, prelejeme studeným mliekom a necháme nasiaknuť.

V miske rozmiešame žĺtky so zmäknutým maslom do peny, osolíme a okoreníme štipkou muškátu, pridáme nadrobno posekanú petržlenovú vňať (môžeme vmiešať i šunku pokrájanú na jemné rezančeky, ak malo kurča drobky, pridáme i pokrájanú pečeň) a nakoniec vmiešame rozmočené a odkvapkané rožky, dobre premiešame a zmes zľahčíme tuhým snehom z ušľahaných bielkov.

Plnku vložíme do brušnej dutiny kurčaťa, alebo pod kožu pŕs. Zvyšok plnky položíme v tvare valčeka vedľa kurčaťa do pekáča a upečieme spolu alebo zabalíme do pomasteného alobalu a upečieme vedľa. Naplnené kurča zošijeme alebo zopneme ihlicami, vložíme do vymasteného pekáčika, podlejeme troškou horúcej vody a pečieme v horúcej rúre z oboch strán dočervena.

Pečieme pri miernejšej teplote, aby sa plnka pripiekla a kurča sa na povrchu nepálilo a nevysušovalo. V priebehu pečenia potierame povrch maslom alebo výpekom a podlievame troškou horúcej vody. Dozlatista upečené kurča vyberieme, šťavu v pekáčiku vydusíme na tuk, zoškriabeme i prepečenú šťavu so strán pekáčika, zaprášime lyžičkou hladkej múky, premiešame, opražíme, zalejeme vlažnou vodou a vlejeme do kastrólika.

Tam varíme najmenej 5 minút, až sa všetko rozvarí a tuk sa oddeľuje od šťavy. Kurča naporcujeme. Na tanieroch dostane každý porciu mäsa a časť plnky. Mäso prelejeme vriacou šťavou a podávame s varenými zemiakmi posypanými troškou petržlenovej vňate. Ako príloha je vhodný jemný kompót.
Prajem dobrú chuť.

 

Odporúčam vám ochutnať tento receptík: kurča na kyslej kapuste s pivom.
Kura po Česky a jeho ingrediencie na stiahnutie.

Kura po Cesky

Kura po Česky

Kura po Česky recept Kura po Česky recept Vytlačiť
Porcie: 8 Čas na prípravu: Čas varenia:
Nutričné hodnoty 146 Kalórií 5 gramov fat
Hodnotenie: 5.0/5
( 1 Hlasovali )

ZLOŽENIE

  • Budeme potrebovať:
  • 1 kurča
  • soľ (alebo grilovacie korenie, poprípade korenie na kurča)
  • 1 lyžička hladkej múky
  • Plnka:
  • 2 rožky rozmočené v mlieku
  • 2 vajcia
  • vrchovatá lyžica masla
  • petržlenová vňať
  • muškátový kvet
  • soľ
  • maslo na potretie

 

Related posts

Údené kuracie stehná na kyslej kapuste

Babička

Skvelá staročeská kulajda

Babička

Krémová zeleninová polievka

Babička

Leave a Comment

Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke v rámci GDPR.