Obed

Kura na soli?

kura na soli

Kura na soli?
Pre mnohí čitateľov tejto stránky a novo začínajúcich kuchárov je tento pojem absolútne neznámi. Ja som taktiež do nedávna nevedel, že takýto recept vôbec existuje. A aj po jeho prvom preštudovaní som si myslel, že kura sa presolí. Veď kilo soli je predsa trocha veľa. Je to ale len mýtus. Kura ja napokon fakt štavnaté a chrumkavé. Koža ako hovorím je taktiež chrumkavá a pekne pripečena. Presvedčiť sa môžete sami ak si pripravíte tento recept. Nakoľko ja som si ho doma pripravil a je skvelý.

Tak k tomuto veľmi jednoduchému receptu budeme potrebovať:

  • jedno celé kurča,
  • kilo soli.

Ingrediencie fakt jednoduché, ktoré má doma azda každý. No poďme na taktiež jednoduchú ale hlavne veľmi rýchlu prípravu.

 

Kura na soli

Ako prvé si naše kura umyjeme vo vlažnej tečúcej vode. Kura nie je potrebné soliť a vôbec nie zbavovať kože. Ako sa píše v niektorých receptoch na nemenovaných stránkach.
Do zapekacej mysy si dáme kilo soli, ktoré rovnomerne rozsypeme. Na to položíme naše kura a dáme piecť tak pol hodinu pri teplote 200 stupňov.

Samozrejme zapekaciu mysu zakryjeme pokrievkou.
Kura sa nám spraví veľmi chrumkavé a šťavnaté. Nie je potrebné kura podlievať alebo nejako kontrolovať. Samotná soľ spraví čo má. Taktiež kura nepotrebujeme dosoľovať alebo inak koreniť. Soľ sa postará o všetko.

Ako dobrý príloha sú najme zemiaky alebo ryža. Po prípade pyré.
Fakt jednoduchý a rýchli recept bez trápenia je výhodou. Čo ale mne celkovo na kurati vadí je to, že ho potom musím porcovať. Ja mám rád ak je kura pred pečením naporcované alebo ho sám naporcujem. Nakoľko kura je dosť teplé a mne to vadí pri porcovaní.

Síce to je len môj názor, ale pevne verím, že vám tento recept bude veľmi chutiť a inšpirujete sa ďalšími skvelými receptami s našej kuchyne. Ako vhodnú variantu  tomuto receptu je práce recept: kura na kyslej kapuste. Taktiež skvelý recept ako inšpirácia k nedeľnému obedu.

 

Kura na soli menšia rada?

Síce menšia ale docela podstatná rada pri pečení tohto kuraťa. Ak nemáte zapekaciu mysu alebo niečo podobné čo môžete prikryť tak znížte teplotu na 170 stupňov a pečte kura o 20 minút dlhšie. Efekt bude ten instý. No taktiež môžete dať kura na plech a zakryť ho iným plechom. Všetko je na to vás.

Kura na soli

Kura na soli? Kura na soli? Print This
Serves: 8 porcií Prep Time: Cooking Time:
Nutrition facts: calories fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredients

  • Tak k tomuto veľmi jednoduchému receptu budeme potrebovať: 
  • jedno celé kurča
  • kilo soli

Instructions

  1. Ako prvé si umyjeme kura.
  2. Nasypeme si kilo soli do zapekacej mysy.
  3. Vložíme kura do zapekacej mysy a prikryjeme ho.
  4. Dáme piecť na hodinu pri stále teplote 200 stupňov celzia.

Related posts

Marinované kuracie prsia s gratinovanými zemiakmi

Michal

Kuracie stehná na kyslej kapuste a zemiakoch

Michal

Vykostené kuracie stehná s paprikami a pšenom

Michal

Leave a Comment

Picus Capital rešpektuje vaše súkromie. Naše stránky používajú cookies na nasledovné: vylepšenie užívateľského komfortu pomocou monitorovania návštevníkov webovej stránky, zdieľanie informácií na sociálnych sieťach, meranie efektivity našich online marketingových kampaní a prispôsobenie našich online reklám vašim záujmom. Získané informácie nepredávame tretím stranám. Ďalším prezeraním našich stránok akceptujete používanie cookies Cookie

x