Obed Polievky

Kulajda recept je nebíčko v papuľke

Kulajda recept je nebíčko v papuľke

Kulajda recept je nebíčko v papuľke a to mi verte. Dnes trošku zajdeme k bratom Čechom a ukážeme si českú skvelú polievku. Ukážem vám trocha rýchlejší recept na kulajdu ako sme zvyknutý. Už som na tomto webe napísala viacero receptov ku kulajde. Písali ste mi, že je to trocha zdlhavejší receptík, tak som pripravila niečo kradšie.

 

Ingrediencie – Kulajda recept

Tak v obchode som si pred chvíľkou k receptu kúpila:

  • 4 ks zemiakov,
  • 1 PL masla,
  • 1 PL hladkej múky,
  • štipka kmínu,
  • teglík kyslej smotany (alebo na ľašhanie, teglík je 250 ml),
  • 4 ks vajíčok na tvrdo,
  • soľ,
  • mleté čierne korenie.

Ako vidíte, tak oproti pôvodnemu receptu prakticky nič nepotrebujeme.

 

Kulajda recept je nebíčko v papuľke

  1. Na panvici som si roztopila maslo a pridala k nemu hladkú múku. Podlila som to vodou a ochutila mletým čierným korením, soľou a troškou kmínu. Takto som to varila približne 20 minút. Možno o pár minutiek viac.
  2. Následne som pridala zmiaky, ktoré som si vopred nakrájali na malé kocky. Povarila som ich do mäkka.
  3. Následne som to všetko zahustila smotanou a pridala som kôpor. Na konci odporúčam pridať štipku soli, cukru a octu podľa chuti.
  4. Môj tip: do taniera pridám na tvrdo uvarené vajíčko prekrojené na polovičku.

A je to! Takto si veľmi rýchlo pripravíme polievku kulajda. Dobrú chuť vám prajem. 😀

 

Obrázok k receptu mám z recepty.cuketa.
Ďakujem a ešte raz prajem dobrú chuť.

Vyskúšajte aj: špenátová polievka s vajcom.

Related posts

Zapekané tuniakové cestoviny

Babička

Zdravá mrkvová polievka

Babička

Najlepšia koložvárska kapusta osvedčený recept

Babička

Leave a Comment

Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke v rámci GDPR.