Raňajky

Kráľovský Hemendex so šunkou a slaninou

Kráľovský Hemendex so šunkou a slaninou

Kráľovský Hemendex so šunkou a slaninou.

Ako sa hovorí: Raňajky sú základom každého úspešného dňa. Aby sme mohli plnohodnotne fungovať musíme sa naštartovať silnými kalorickými raňajkami, ktoré v sebe skrývajú fantastický pomer bielkovín, sacharidov a tu kou. Môj otec mi vždy hovoril, že základom každých dobrých raňajok sú vajíčka. Vajíčka miešané, varené alebo klasické Volské oko.

Tentokrát som si pre vás pripravil recept, ktorý vám určité pomastí zmysly tak, že si môj Kráľovský Hemendex so šunkou a slaninkou pripravíte aj na večeru. Nejde o žiadne tajné suroviny, ktoré nájdete výhradne v bil produktoch. Na tento recept budete potrebovať vajíčka, fajnovú bravčovú alebo kuraciu šunku a v neposlednom rade slaninku, ktorú si nakrájame na plátky.

 

Kráľovský Hemendex so šunkou a slaninou

Na prípravu použijeme:

  • Rastlinný olej,
  • 100g bravčovej šunky,
  • 50g slaniny na plátky,
  • 4 vajíčka,
  • soľ,
  • mleté čierne korenie.
Postup

Ako pri skoro každom recepte, kde sa nachádzajú vajcia je už jasný, že budeme potrebovať stredne veľkú panvicu, do ktorej budeme v postupnosti pridávať suroviny, aby sme vo finále na našej panvici zahliadli Kráľovský Hemendex. Na rozohriatu panvicu si nalejeme rastlinný olej. Trošičku počkáme a môžme postupne naukladať plátky šunky a slaniny.

 

Musíme počítať stým, že masové výrobky na panvici musíme pekne prepiecť, a preto vám odporúčam znížiť plameň. Ak je slaninka postupom času chrumkavejšia je čas na vajíčka. V tomto prípade ide o 4 vajíčka, pretože si spravíme 2 porcie. Na vajíčka na pomôže veľká šálka. Postupne si vajíčka “rozbijeme” do šálky a pridáme k ním soľ ( buď klasickú alebo morskú) poprípade pridáme mleté čierne korenie, ktorý chuť vajíčok trošku zostrí. Zoberieme si menšiu lyžičku a vajíčka pekne rozmiešame. Po rozmiešaní vajíčok je čas na predposledný krok Kráľovského hemendexu.

Obsah šálky vylejeme na pre pečenú šunku a slaninku. Aby sa nám vajíčka, čo najskôr pripravili netreba zabúdať na silnejší plameň. Aby bola chuť ešte lahodnejšia môžme pridať klasický eidam, ktorí si rovno nastrúhame na obsah panvice. Panvicu zakryjeme prikrývkou a vypneme plameň. Minútku počkáme, aby sa syr pekne dostal do šunky, slaniny, vajíčok a predovšetkým, aby sa roztopil. Obsah panvičky vyklopíme na jeden veľký tanier a porciu rozdelíme.

 

Kráľovský hemendex si môžme dať s kečupom, majonézou alebo inou chutnou omáčkou, ale to už nechám na vás. Prajem vám dobrú chuť. Kráľovský Hemendex so šunkou a slaninou. Skvelé raňajky nájdete aj v tejto časti stránky: Raňajky.

Kráľovský Hemendex so šunkou a slaninou

Kráľovský Hemendex so šunkou a slaninou Kráľovský Hemendex so šunkou a slaninou Print This
Serves: 1 porcia Prep Time: Cooking Time:
Nutrition facts: calories fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredients

  • Na prípravu použijeme:
  • Rastlinný olej
  • 100g bravčovej šunky
  • 50g slaniny na plátky
  • 4 vajíčka
  • soľ
  • mleté čierne korenie.

Related posts

Kura na soli recept

Michal

Leave a Comment

Picus Capital rešpektuje vaše súkromie. Naše stránky používajú cookies na nasledovné: vylepšenie užívateľského komfortu pomocou monitorovania návštevníkov webovej stránky, zdieľanie informácií na sociálnych sieťach, meranie efektivity našich online marketingových kampaní a prispôsobenie našich online reklám vašim záujmom. Získané informácie nepredávame tretím stranám. Ďalším prezeraním našich stránok akceptujete používanie cookies Cookie

x