Obed Polievky

Jednoduchá petržlenová polievka

Jednoduchá petržlenová polievka

O pár mesiacov príde zima a je dobre vedieť rýchly a jednoduchý recept na polievku, ktorá nás zahreje v každom počasí. A práve tá petržlenová je najlepšia.

  • 250 gramov petržlenu,
  • 300 gramov masti alebo masla,
  • 300 gramov hladkej múky,
  • 10 gramov masti,
  • voda,
  • soľ,
  • cibuľa,
  • zelený petržlen.
  • pílohá – zemiaky, rezance alebo žemle podľa chuti.

 

Jednoduchá petržlenová polievka

  1. Na masle som si spražila poseknú cibuľku.
  2. Potom pridala k cibuli očistený petržlen pokrájaný na rezance.
  3. Opražila som ho na masti, zaprášila múkou, zaliala vodou osolila a pridata trocha čierneho mletého korenia.
  4. Nakoniec pridáme opraženú a posekaný zelený petržlen.
  5. Do polievky môžete pridať rezance, alebo zemiaky. Ak pridávam zemiaky tak dám viac mlieka a masla do polievky nech je viac krémová. Alebo podávm len tak s opraženou žemľou.
  6. Ak by ste chceli viac krémovú polievku tak zmixujte zelený petržlen v polievky s viac mliekom a smotanou. Vznike vám to čo na obrázku. Ak však chcete len vývar tak odporúčam rezance alebo žemľu.

 

Ak nechete žemľu tak zvoľte krutóny, ktoré sa hodia aj ku krémovej verzii tejto petržlenovej polievky.
Mali by ste siprečítať aj tento recept o skvelej špargľovej polievke.

 

Jednoduchá petržlenová polievka

Jednoduchá petržlenová polievka

Jednoduchá petržlenová polievka Jednoduchá petržlenová polievka Vytlačiť
Porcie: 15 Čas na prípravu: Čas varenia:
Nutričné hodnoty 185 Kalórií 3 gramy fat
Hodnotenie: 5.0/5
( 1 Hlasovali )

ZLOŽENIE

  • 4 petržleny
  • masť alebo maslo
  • hladká múka
  • voda
  • soľ
  • cibuľa
  • zelený petržlen
  • pílohá - zemiaky, rezance, žemle

Related posts

Tradičná kulajda

Babička

Polievka ako vývar

Babička

Pravý boršč od babičky. Recept z roku 1963!

Babička

Leave a Comment

Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke v rámci GDPR.

Enable Notifications    Ok No thanks