Koláče

Jahodová bublanina s pudingom

Jahodová bublanina s pudingom

Ak rozmýšľate čo upiecť, tak by som vám rada odporučila práve jahodovú bublaninu s pudingom. Bublanika je veľmi chutná najme s jahodami.

Na prípravu tohto jedla som si kúpila v obchode tieto suroviny.

 

Jahodová bublanina s pudingom – suroviny

  • 240 gramov kryštáloveho cukru
  • 240 gramov polohrubej múky
  • 2 dl rastliného oleja
  • 200 ml vody (aby boli pekné bublinky)
  • 5 ks vajíčok
  • 1 balenie kypracoeho prášku
  • maslo a múka na plech
  • 500 ml mlieka
  • 1 balenie vanilkového pudingu v prášku
  • 2 PL kryštáloveho cukru
  • práškový cukro
  • jahody – alebo iné ovocie

 

Postup – Jahodová bublanina s pudingom

Začala som s prípravou cesta, ktoré som začals smiešaním vajíčok, kryštáloveho cukru. Vymiešala som to šľahačom a pomaly som pridávala rastliný olej. Nechala som to kvalitne premiešať a potom som rozpustila kypriací prášok vo vode a priliala do misy. Potom som to dlhšie šľahala aby to dobre vstrebalo.

Ako ďalšie som si normálne uvarila puding v mlieku a s cukrom. Puding som robila kalsicky podĺa nábvodu na balení pudingu, ale vždy pridám o jednu lyžicku cukru viac. Pridajte aj štipku soli.

 

Dôkladme som si umyl jahody a nechal ich na prá minpt odkvapkať. odstránil som lístky a stopky.
Následne som vyliala cesto na pelch, ktorý som si pomúčnila. Cesto som dôkladne eozotreal aby bolo vodorovne a pridala som jahody.

Ak vám jahodý prepadajú nižšie tak daje na cesto trocha polohrubej múky a potom pridajte jahody. Tak neprepadnú nižšie. Potom som po medzi jahôd pridala puding. Môžete aj na vrch. Je to na vás.

Piekla som to 25 až 30 minút v predhriatej rúre. Pri porciovaní a podvaní bublaninu vždy podlejem trocho kompótu nech nie je taká suchá. Dobrú chuť.

 

Odpočútam vám aj tento receptík: hrnčeková bublanina s pudingom.

Jahodová bublanina s pudingom
Jahodová bublanina s pudingom

Foto: recepty aktuality

Recepty
Jahodová bublanina s pudingom

Jahodová bublanina s pudingom

Type: koláč

Cuisine: slovenský

Keywords: jahodová bublanina s pudingom

Recipe Yield: 18 porcií

Calories: 218

Preparation Time: 5M

Cooking Time: 35M

Total Time: 40M

Recipe Ingredients:

  • múka
  • vajíčko
  • práškový cukor
  • mlieko
  • kryštálový cukor
  • kompót
  • jahody
  • olej
  • puding
  • vanilkový cukor
Editor's Rating:
5

Related posts

Špenátová krémova polievka z mrazeného špenátu

Babička

Jahodová bublanina s tvarohom

Babička

Bublanina zo špaldovej múky

Babička

Leave a Comment

Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke v rámci GDPR.

Enable Notifications.    Ok No thanks