Obed

Hovädzia polievka od babičky recept z roku 1963

Hovädzia polievka od babičky recept

Hovädzia polievka od babičky recept z roku 1963. Blíži sa nám chladné počasie a hovädzia polievka je vhodným riešením do takéhoto počasia. Preto si dneska ukážeme ako si pripravíme kvalitný hävadzí vývar od babičky. Tento recept je súčasťou knižného vydania z roku 1963, preto verím že po uverení sa budete cítiť ako u svojej babky. 🙂

 

Ingrediencie – hovädzia polievka od babičky

  • 400-500 g hovädzieho mäsa
  • 120 g miešanej koreňovej zeleniny
  • 30 g cibule
  • voda
  • cesnak
  • soľ
  • čierne korenie
  • zelený petržlen alebo pažitka

 

Hovädzia polievka od babičky postup na prípravu

Hovädzia polievka od babičky recept
Hovädzia polievka od babičky recept

Ako prvá si umyjeme mäso, ktoré vložíme do studenej vody a začneme variť na veľko plameni. Po tom čo sme vodu priviedli do varu tak stlmime plameň. Na miernom plameni varíme 30 minút a následne pridáme očistenú zeleninu, cibuľu. Následne osolíme a okoreníme náš vývar.

Vývar varíme na miernom ohni približne dve a pol hodiny. Dĺžka varenia závisí od tuhosti a veľkosti mäsa. Mäso priebežne kontrolujeme počas celého varenia. Je vhodné ho aj otáčať.
Po tom čo sa nám mäso uvarilo tak polievku scedíme.

Po uvarení polievky na rad prichádza cestovina, halušky, knedlíčky. Proste to čo si vyberiete podľa chuti. Alebo pridáme do polievky hotovú závarku. Na koniec porcovania pridáme posekaný petržlen alebo pažitku.
Dobrú chuť.

 

Toto je tradičký recept. Preto nie je dĺhy a zložitý. Budeme radiť ak oceníte rady kuchárov z roku 1963 a naše babičky. Ďakujeme 🙂

Ochutnajte skvelý hovädzí vývar: Hovädzí vývar s mäsom, hráškom a ryžou.

 

Related posts

Párková polievka

Babička

Polievka haše

Babička

Kulajda môj recept na chalupe

Babička

Leave a Comment

Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke v rámci GDPR.

Enable Notifications.    Ok No thanks