Obed

Hovädzí vývar s mäsom, hráškom a ryžou

Hovädzí vývar s mäsom

Hovädzí vývar s mäsom, hráškom a ryžou. Osobne som si nevedela predstaviť, že by som dala do hovädzieho výrau ryžu. Príde mi to tak isto neprirodzené ako vyprážaný kurací rezeň z ryžou.

Niekomu to pasuje, ale mne to príde divné. Doma sme v dectve neboli tomu naučený, tak zrejme preto. No ale vývar z ryžou je fakt super. Odporúčam pripraviť na nedeľnú večeru.

 

Ingrediencie – hovädzí vývar s mäsom, hráškom a ryžou

Budeme potrebovať tieto potraviny:

  • 200 g hovädzieho mäsa z lopatky
  • 200 g hovädzích kostí (rebrá, lopatky to je jedno)
  • 500 g koreňovej zeleniny
  • voda
  • soľ
  • cibuľa
  • čierne korenie
  • hrášok
  • 400 g ryže (to je jedno aká)

 

Hovädzí vývar s mäsom, hráškom a ryžou

Hovädzí vývar s mäsom
Hovädzí vývar s mäsom, hráškom a ryžou

Hovädzie mäso a kosti si umyjeme a dáme ich do vyššieho hrnca. Do hrnca taktiež pridáme vodu, zakryjeme hrniec a necháme mäso a kosti variť. To všetko necháme variť na miernom plameni cca jednú hodinu.

Za ten čas si očistíme koreňovú zeleninu, ktorú pokrájame na kocky a taktiež tak spravíme s cibuľou.
Za ten časi si dajte variť ryžu.

Po hodine varenia do vriaceho hrnca pridáme posekanú koreńovú ueleninu, soľ, čierne korenie a posekanú cibuľu. Necháme variť pod pokrievkou a kontrolujeme mäso.

 

 

Po tom čo nám mäso zmäkklo, polievku ocedíme a vložím do nej uvarené mäso, ktoré sme si pokrájali na kocky. Taktiež do hrnca pridáme aj konzervný hrášok a osobitne uvarenú a ocedenú ryžu.

Pred podaním pridme do taniera aj posekaný petržlen alebo pažitku. Dobrú chuť vám prajeme.

Hovädzí vývar s mäsom hráškom a ryžou

Hovädzí vývar s mäsom, hráškom a ryžou

Hovädzí vývar s mäsom, hráškom a ryžou Hovädzí vývar s mäsom, hráškom a ryžou Vytlačiť
Porcie: 20 Čas na prípravu: Čas varenia:
Nutričné hodnoty 350 Kalórií 35 gramov fat
Hodnotenie: 5.0/5
( 1 Hlasovali )

ZLOŽENIE

  • 200 g hovädzieho mäsa z lopatky
  • 200 g hovädzích kostí (rebrá, lopatky to je jedno)
  • 500 g koreňovej zeleniny
  • voda
  • soľ
  • cibuľa
  • čierne korenie
  • hrášok
  • 400 g ryže (to je jedno aká)

POSTUP

Umyté hovúdzie mäso a kosti dáme do studenej vody variť. Po hodinovom vare pridáme očistenú, pokrájanú zeleninu, menšiu cibuľu, soľ, čierne korenie. Keď je mäso mäkké, polievku ocedíme a vložíme do nej uvarené mäso pokrájané na kocky, konzervný hrášok a osobitne uvarenú a ocedenú ryžu. Pred podaním môžeme do polievky pridať posekaný zelený petržlen alebo pažitku.

POZNÁMKY

Tak ako pri každom vývare aj tu môžeme nechať kosti variť podstatne dlhšie. Len odporúčm vybrať mäso a zleninu aby sa vám nerozvarila, ak necháde kosti vyvárať dlhšie.

Related posts

Najlepšia hrnčeková bublanina s pudingom

Babička

Špenátová polievka s vajcom

Babička

Hovädzia polievka od babičky recept z roku 1963

Babička

Leave a Comment

Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke v rámci GDPR.

Enable Notifications    Ok No thanks