BLOG

Cícerové placky pečené v rúre ako skvelé raňajky a olovrant

Cícerové placky pečené v rúre U nás doma sme si zamilovali cícer tak sme rozmýšľali čo nového s neho pripraviť. Moja žena...

Napísal Adrián · 1 min read >
Cícerové placky pečené v rúre

Cícerové placky pečené v rúre

Cícerové placky pečené v rúre
Cícerové placky pečené v rúre

U nás doma sme si zamilovali cícer tak sme rozmýšľali čo nového s neho pripraviť. Moja žena miluje placky so slaninkou tak sme ta spravili cícerové placky v rúre a podarilo sa. Boli veľmi chutné a chutili aj naším deťom. Čo je zázrak keďže oni a cícer to nejde k sebe. Príprava nám zaberie 20 až 25 minút. Skvelý recept na raňajky.

 

Budeme potrebovať:

  •  250 gramov cíceru
  • 1 kus cibule
  • 3-5 strúčikov cesnaku
  • 1 petržlenová vňať
  • PL strúhanky alebo ovesných vločiek
  • soľ (len štipka)
  • čierne korenie mleté
  • rascu
  • muškátový oriešok
  • kurací vývar (len trocha)
  • kajenské korenie

Príprava: Cícerové placky pečené v rúre

  1. Ako po prve si musíme dať uvariť cícer a to najlepšie do kuracieho vývaru. Varíme ho do mäkka a priebežne dávame pozor aby sa nám nerozpadol. Taktiež si dajte rozmočiť ovsené vločky do vývaru a to do inej misky.
  2. Dáme si ho do trocha väčšej misky keďže ho budeme mixovať spolu s cibuľou, cesnakom. Pridáme aj trocha kuracieho vývaru. Pridajte ho podľa oka je to ten istý vývar v ktorom sme varili cícer na začiatku.
  3. Do misy pre mixovaním pridáme taktiež zvyšné koreniny a ovsené vločky, ktoré sa nám rozpustili vo vývare. Ak nemáte ovsené vločky tak pridajte strúhanku. Bude to mať ten istý efekt.

 

  1. Po rozmixovaní môžeme začať tvarovať placky. Tú hmotu alebo cesto neviem ako to nazvať domixujeme to hustejšieho zloženia. Tak aby sa nám placky dobre tvarovali.
  2. Vytvarované placky ukladáme na plech, ktorý môžeme omastiť ale ja radšej používam papier na pečenie.
  3. Pečieme ich cca 20 minúť pri teplote 180 stupňov celzia.

To je všetko prajem vám dobrú chuť a ako vidíte jedná sa o veľmi jednoduchý recept. A najme veľmi chutí a netreba stáť pri sporáku celý deň. Čo je pre mňa dosť dôležité. Skvelé jedlo na raňajky alebo olovrant. Ale použijete papier na pečenie a vaše placky tým pádom nebudú mastné od oleja tak je tento pokrm dobrý aj na večeru.

 
 

Ako vidíte vyššie na obrázku. K plackám môžete použiť ako prílohu nejakú tu čerstvú zeleninu a krajec chleba.
Naším skvelým receptom sú aj kuracie stehná na kyslej kapuste so smotanou.

Ak si neviete rady pri tomto recepte tak môžete použiť aj tento video návod. Je síce v angličtine ale dá sa hravo pochopiť.

Written by Adrián
Baví ma pomáhať druhým. Preto aj píšem tento blog aby som ľudí informoval o problémoch a situáciách. Profile

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *