Obed

Cestoviny so sušenými paradajkami a mletým mäsom

Cestoviny so sušenými paradajkami a mletým mäsom

Cestoviny so sušenými paradajkami a mletým mäsom.

Budeme potrebovať:

  • Olivoví alebo slnečnicoví olej,
  • Cibuľku,
  • Kuchynskú soľ,
  • Čierne mleté korenie,
  • Mleté hovädzie mäso 500g,
  • Čerstvá bazalka,
  • Sušené paradajky,
  • Cestoviny – Maccheroncini
  • Bazalka
  • Hrášok.

 

Cestoviny so sušenými paradajkami a mletým mäsom

Ako so na panvici rozohrejeme olej do ktorého pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu. Cibuľku mierne osolíme kuchynskou soľou a mletým čiernym korením a pražíme do zlatohnedá na miernom plameni. Ako druhé si dáme do hrnca dáme variť vodu, ktorú dostatočne osolíme.

Kým sa nám varí voda v hrnci tak do panvice k cibule si pridáme mleté hovädzie mäso. Ja používam 500 gramové také aké rovno kúpiť v obchode. Mäsko na panvicu k cibuľke nemusíme pridávať hneď celé ale poroztrhujte si ho v rukách a pridávajte po častiach. Môžete opäť osoliť a okoreniť. Podstatné je aby sa mäsko restovalo a nie dusilo. To znamená, že ho nemiešajte či ho budete restovať. Takto z neho nedostanete šťavu a tým pádom nebude suché a bude jemnejšie.

 

Kým sa nám mäsko praží a voda hreje tak si na drobno nakrájame sušené paradajky a pridáme ich k mäsu. Premiešame mäso s paradajkami a ešte trocha restujeme kým sa nám paradajky tepelne upravia. Ak sa tak stalo tak pridajte okolo 50 mililitrov suchého bieleho vína a počkajte kým sa biele víno. Ak sa nám teda alkohol odparil tak pridajte 250 ml smotany na šľahanie. Ja som použil tridsať percentnú aby som mal omáčku čo najhustejšiu. A jemne povaríme. Cestoviny so sušenými paradajkami a mletým mäsom ..

Za ten čas skontrolujte  či sa nám voda uvarila. Ak sa uvarila tak do nej pridajte kuchynskú soľ a balenie celtovín maccheroncini a nechajte variť.

Ak sa nám cestoviny uvarili tak och pridáme k mäsku a tak spravíme jeden celok.

Ako ďalšie si očistíme bazalku od stoniek tak aby nám zostali iba čerstvé lístky, ktoré nakrájate nožom na menšie kúsky. Takúto bazalku pridáme k cestovinám a mäsu. No odporúčam pridať aj hrášok, ktorý trocha povaríme a môžeme servírovať.

 

Servírujte na chladnom tanieri alebo miske aspoň mne to tak chutí lepšie. Na jedlo v tanieri nastrúhajte ešte syr a dozdobte bazalkou.

Prejeme vám dobrú chuť.
Cestoviny so sušenými paradajkami a mletým mäsom. No skutočne skvelý a chutný recept je aj tento recept: kuracie štvrte so šampiňónovou omáčkou.

Cestoviny so sušenými paradajkami a mletým mäsom

Cestoviny so sušenými paradajkami a mletým mäsom Cestoviny so sušenými paradajkami a mletým mäsom Print This
Serves: 9 porcií Prep Time: Cooking Time:
Nutrition facts: calories fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredients

  • Olivoví alebo slnečnicoví olej
  • Cibuľku
  • Kuchynskú soľ
  • Čierne mleté korenie
  • Mleté hovädzie mäso 500g
  • Čerstvá bazalka
  • Sušené paradajky
  • Cestoviny – Maccheroncini
  • Bazalka
  • Hrášok

Instructions

  1. Uvaríme si cestoviny v hrnci.
  2. V druhom hrnci si spolu s surovinami spravíme mleté mäso.
  3. Na konci to zmiešame.
  4. Dochutíme a dozdobíme.
  5. Môžeme podávať.

Related posts

Pečené kurča s rukolovým pestom a zemiakovým pyré

Michal

Zapekané kuracie prsia s bryndzou šunkou a paprikou

Michal

Kuracie prsia so špeclami v syrovej omáčke

Michal

Leave a Comment

Picus Capital rešpektuje vaše súkromie. Naše stránky používajú cookies na nasledovné: vylepšenie užívateľského komfortu pomocou monitorovania návštevníkov webovej stránky, zdieľanie informácií na sociálnych sieťach, meranie efektivity našich online marketingových kampaní a prispôsobenie našich online reklám vašim záujmom. Získané informácie nepredávame tretím stranám. Ďalším prezeraním našich stránok akceptujete používanie cookies Cookie

x