Dezerty Koláče

Bublanina zo špaldovej múky

Bublanina zo špaldovej múky

Dnes vám chcem ukázať ako ja pripravujem bublaninu so špaľdovej múky, tak ako ako ma to učila moja babka. Chutné a jednoduché jedlo.

 

Bublanina zo špaldovej múky – ingrediencie

Budeme k príprave potrebovať:

  • 2 poháre špaľdovej celozrnej múky
  • 1 pohár práškového cukru
  • 1 pohár mlieka
  • 2 dl rastliného oleja
  • 3 ks vajíčok
  • 1 balenie vanilkového curku
  • 1 balenie prášku do pečiva
  • čerešne
  • višne, alebo jahody čo máte

 

Príprava –  bublanina zo špaldovej múky

Tak ako prvé som si umyla ovocie čo dala špajza. Ja som našla marhušle, višne, čerešne, jahody. Dúkladne som ovocie umyla a nechala odkvapka. Samozrejme vy nemusíte mať všetky druhý ovocia. Stačí ak máte jeden druh. A úplne v pohode ak to bude z konzervy. S toho sa nestrieľa.

Ako druhé som si zapla rúru na 180 stupňov. To preto aby sa stihla zohriať nakoľko cesto pripravíme takme okamžite. Príprava cesta je hádam tá najjednoduchšia. Všetko som si dala do misky (okrem ovocia) a vymliešala. Použijte mixér nech to máte raz dva.

 

Vymastila som si plech a naň dala cesto. Na vech cesta som dala ovocie a trocha som ho posypala z vech poolohrubou múkou. To fakt spravte je to skvelé. Múku som dala preto aby sa nám v ceste nestratilo ovocie.

Potom čo som spravila cesto, tak som dala cesto piecť tak na 30 minút. Záleži to od rúry aj hustoty cesta. Po tom čo nám cesto trocha z vrch zhnedlo tak môžete vypnúť pečenie.

To je asi tak všetko k receptu. Dobrú chuť prajem. A nechajte mi nejaký komentár na koniec.

 

Ochutnajte aj túto hrnčekovú bublaninu s jogurtom.

Bublanina zo špaldovej múky
Bublanina zo špaldovej múky

Foto: blesk

Related posts

Nanukové rezy

Babička

Jednoduchá torta Créme Olé

Timea

Fantastická čerešňová bublanina

Babička

Leave a Comment

Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke v rámci GDPR.