Obed

Belehradský rezeň so zemiakovým pyré

Belehradský rezeň so zemiakovým pyré

Ako dieťa som často najme na nedeľu jedávala tento rezeň. Pripravovala ho často moja babka s mamkou a preto vám ukážem ako na neho. Rýchle a plnohodnotné jedlo na váš stôl.

V obchode si kúpime:

  • bravčové akre bez kosti,
  • bravčový tuk alebo olej (na pečenie),
  • soľ a koreniny,
  • lečo alebo paradajky,
  • hladkú múku.

Na pyré potrebujeme:

  • balík zemiakov,
  • maslo,
  • mlieko,
  • soľ.

 

   

Belehradský rezeň so zemiakovým pyré môj postup

Toto je môj osobný postup ako pripravujem belehradský rezeň. Všetko je “od oka” ja nemám rada mierky.
Keďže pyré sa nám bude variť dlhšie tak začneme ním. Ako prvé som si ošúpala zemiaky, ktoré som očistila a dala do studenej vody. Následne som ich nakrájala na kocky aby sa rýchlejšie uvarili. Varila som v tlakovom hrnci a osolenej vode aby to bolo rýchlejšie.

K zemiakom som pridala aj bobkový list, čierne korenie celé a štipku rasce pre chuť. Tak ako klasické pyré tak aj tu počkáme nech má trocha zemiaky vyhclandú. Pridáme do nich maslo ja dávam ta štyri plné lyžice masla. Moji to maji rady. Mixujem ručným ponormým mixérom a prilivam maslo. Ak je pyré idálne tak dosolím alebo pridám naslo. Všetko podľa chuti. Proste klasické pyré.

   

 

Belehradský rezeň príprava

Rezne som si položila na denko a osolila aj okorenila som si ich čierným korením z jednej aj druhej strany. A potom si och omúčnila z oboch strán.
Následne na panvici (ja to robím v širokom hrnci) roztopím tuk aj troška oleja a opečieme z obch strán mäsko. Normálne ako rozeň. Pričom múku nevylievame a nemaníme masť či olej. Potom túto múku ešte použijeme.

   

Náš belehradský rezeň dusíme približne +-5 minút a pridáme lečo alebo paradajky. Podľa toho čo máme. Smozrejme ak máte môžete pridaj aj papriku. Je to na vás. Taktiež môžete použiť domáce lečo, ktoré je na takéto jedlá veľmi vhodné, kvôli štave.

Naše mäsko duíme do mäkka. Mäso kontrolujeme, kým sa nepripraví a na konci dochutíme. Podávame s naším pripraveným pyré a jak k tomu pripravujem aj uhorkový šalát. Deti aj muž si toto jedlo zamilujú. Uvidíte! 🙂 Dobrú chuť k belehradskemu rezňu so zemiakovým pyré.
Belehradský rezeň so zemiakovým pyré..

   
Belehradský rezeň so zemiakovým pyré (2020) | Picus Recepty

Ak potrebujete klasický rezeň na rýchly a chutný nedeľný obed, tak odporúčam belehradský rezeň so zemiakovým pyré. Jednoduchá príprava na každý deň so zemiakmi.

Type: Obed

   

Cuisine: Slovenský recept

Keywords: Belehradský rezeň so zemiakovým pyré

Recipe Yield: 6 porcií

Calories: 212

Preparation Time: PT15M

Cooking Time: PT1H15M

Total Time: PT1H30M

Recipe Ingredients:

Editor's Rating:
5

Related posts

Zakaľačková polievka

Babička

Plnené kuracie rezne šunkou a syrom

Babička

Morčacie rizoto na rok 2021

Babička

Leave a Comment

Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke v rámci GDPR.