Obed

Babičkina polievka ragú z roku 1963

Babičkina polievka ragú z roku 1963

Babičkina polievka ragú z roku 1963.
Áno spráne čítate toto je originálny recept od mojej babičky, ktorý som našla na povale. je to jej receptár z roku 1963. Tradičné a zdravé jedlo, ktoré sa opaltí ochutnať. Osobne som bola v nemom úžase, keď som ochutnala túto skvelú polievočku.  Vrelo odporúča.

 

Ingrediencie – babičkina polievka ragú z roku 1963

K tejto polievke budeme potrebovať:

  • 120 g teľacieho mäsa
  • 150 g miešanej zeleniny (koreňová)
  • 20 g hladkej múky (varíme od oka nemusí byť presne)
  • 30 g masla
  • 20 g mlieka
  • voda
  • soľ

 

Babičkina polievka ragú z roku 1963

Babičkina polievka ragú z roku 1963
Babičkina polievka ragú z roku 1963

Opäť vlmi jednoduchý a rýchly recept pre každého začiatočníka.
Teľacie mäso si dôkladne umyjeme v tečúcej vode a potom ho nožom  nakrájame na malé kocky.

Kocky teľacieho mäsa vložíme ho hrnca kde máme studenú vodu a varíme na miernom plameni.
Po pár minutách pridáme do hrnca kuchynskú soľ, očistenú zeleninu a pokrájanú zeleninu. Hrniec zakryjeme a necáme variť.

Za ten čas čo sa nám naše mäso a zelenina varí tak si pripravíme zápražku.
Ná zápražku si rozpálime panvicu na ktorú pridáme približne dve lyžice masla. Necháme maslo roztopiť a potom pridáme múku tak od oka. Proste aby bola jemná konzistencia zápražky. Proste tak aby sa vám nerobila hrudky (to by bola veľmi hustá dali ste veľa múky). A tak aby nebola príliš riedka zahustíme múkou.

Zápražku premiešame a zalejeme ju vareškou alebo dvomu polievkou, ktorú teraz varíme a taktiež pridajte tak deco mlieka. Zápražku pár minút povarte a pridajte do polievky k mäsu a zelenine.

 

Tip na záver:

Niekedy do tejto polievky pridávam aj konzervovaný hrášok. Pri servírovaní niekedy pridám aj smotanu do taniera.

K polievke si ešte v slenšej vode odvaríme knedlíčky a pri servírovaní pridáme posekaný petržlen.
Dobrú chuť vám prajem. Dúfam, že vám bude chutiť a tento recept ohodnotíte komentárom.
Ďakujeme. 🙂

Navarte si tiež: Pravý boršč od babičky. Recept z roku 1963!

 

Babičkina polievka ragú z roku 1963

Babičkina polievka ragú z roku 1963

Babičkina polievka ragú z roku 1963 Babičkina polievka ragú z roku 1963 Vytlačiť
Porcie: 4 Čas na prípravu: Čas varenia:
Nutričné hodnoty 200 Kalórií 10 gramov fat
Hodnotenie: 5.0/5
( 1 Hlasovali )

ZLOŽENIE

  • 120 g teľacieho mäsa
  • 150 g miešanej zeleniny (koreňová)
  • 20 g hladkej múky (varíme od oka nemusí byť presne)
  • 30 g masla
  • 20 g mlieka
  • voda
  • soľ

POSTUP

Teľacie múso pokrájame na malé kocky, vložíme do studenej vody a varíme. Neskoršie pridáme soľ, očistenú, pokrájanú zeleninu. Z masla a múky pripravíme eužovú zápražku, zalejeme ju vývarom z mäsa a mliekom, povaríme a pridáme k mäsu a zeleninu. Do hotovej polievky pridáme posekaný zelený petržlen. Možno zavariť i žemľové knedličky.

Related posts

Kuracie kari s ananásom a kokosovým mliekom

Babička

Tradičná kulajda

Babička

Kuracie rezne v trojobale pečené v rúre

Babička

Leave a Comment

Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke v rámci GDPR.

Enable Notifications.    Ok No thanks